Chris Staniforth z Anglie propadl svému Xboxu a bojové hře Halo, při které vaši vojáci bojují proti vetřelcům. Až do jeho smrti neměli lékaři ani tušení, že by trpěl nějakou nemocí. Rodiče zemřelého chlapce se zhroutili.

Jeho otec řekl: „Žil pro svůj Xbox. Nikdy by mě nenapadlo, že to může být nějakým způsobem nebezpečné.“ Zprávu dnes přinesl britský deník The Sun.

Bolest

„Jako rodič předpokládáte, že když vaše dítě hraje počítačové hry, nic se mu nemůže stát, protože víte, co dělá. Děti po celém světě hrají tyhle hry mnoho hodin denně. Neuvědomují si, že je to může zabít.“

Chris si těsně před smrtí stěžoval kamarádovi na bolest v hrudníku. Poté si vzal žvýkačku a bolest ustoupila. Krátce na to zemřel.

Mladík hrál hru Halo online s hráči po celém světě. Jeho den často vypadal tak, že začal hrát hned po probuzení a končil pozdě v noci.

Jeho otec zahájil kampaň na sbírku pro televizní kampaň, informující o nebezpečí počítačových her. „Neobviňuji ze smrti mého syna výrobce Boxů. Není to jejich vina, že se ne jejich výrobku stávají děti závislé. Chci jen upozornit celý svět  na možné nebezpečí,“ prohlásil otec zemřelého chlapce.