Radim Passer vlastní Veyron s pořadovým číslem 98, což dokazuje i štítek na jeho voze. Je to jeden ze dvou Veyronů v Česku. Druhým kusem se ve svém vozovém parku pyšní pohádkově bohatý podnikatel Richard Chlad.

Jen kolo na tomhle autě stojí jako nová Škoda Octavia. V Česku neexistuje jediný autoservis, který by mohl na vůz sáhnout. Výjimku má jediné místo, kde vám, pokud Veyrona vlastníte, vymění kola. Ve všech ostatní případech přiletí technik až z Francie.

Značka na Passerpvě Veyronu značí počet koní, který má tenhle klenot pod kapotou. Ano je to skutečně 1001 koní. Na stovku zrychlí za 2,7 vteřiny, dvoustovky dosáhne už po 7,3 vteřinách. Za 16,7 vteřiny už můžete uhánět třísetkilometrovou rychlostí. Maximální rychlost je podle výrobce 407 km/h.

Kdo je Radim Passer

Je to jeden z nejbohatších Čechů. Vlastní developerskou společnost PASSERINVEST GROUP, která stojí například za úspěšným pražským projektem BB Centrum. Jeho majetek je odhadován na několik miliard. Passer je silně věřící. Na víru ho obrátilo úmrtí jeho syna Maxe, který v důsledku těžké nemoci zemřel několik měsíců po porodu. Církvi prý věnuje třetinu svého času. 

Fotogalerie
6 fotografií