Pérák se tak po dlouhých desítkách let objevuje znovu na scéně! „Přišlo nám na té postavě vždycky něco fascinujícího. Pro čtenáře dobrodružných příběhů má Pérák vše, co tento žánr potřebuje. Je opředen směsicí tajemství a záhad, je to udatný bojovník bez bázně a hany, má k dispozici originální vybavení, tedy boty se silnými pružinami, díky kterým vždy unikne, a jeho nejslavnější éra byla za 2. světové války. A přiznejme, že pro akční komiks není lepších záporáků než zlí nacisté experimentující s černou magií,“ vysvětluje scenárista Petr Macek, který Péráka v komiksovém měsíčníku přivedl do současnosti.   

Dechberoucí Zázrak 9 přivádí na scénu legendárního Péráka.
Autor: Petr Macek/Petr Kopl

Časopis Dechberoucí Zázrak číslo 9, který vychází v těchto dnech, Péráka vyslal do boje se svým titulním hrdinou. „Do dnešních dnů přežil díky tomu, že na něm nacisté prováděli experimenty,“ dodává Macek. Příběh, ve kterém se Pérák vrací, sbírá u fanoušků vysoce pozitivní hodnocení, takže to vypadá, že se tvůrci trefili do černého.

Dechberoucí Zázrak 9 přivádí na scénu legendárního Péráka.
Autor: Petr Kopl

Oblíbený komiks, který s Mackem vytváří kreslíř Petr Kopl, čerpá z českých legend pravidelně. Svérázně zpracoval už pověst o kletbě korunovačních klenotů, které zabily protektora Reinharda Heydricha, a nedávno se v časopise objevila i černá sanitka – městská legenda z osmdesátých let, podle které černě natřená dodávka unáší děti...

Sledujte Dechberoucího Zázraka na Facebooku s řadou novinek a bonusů!

Fotogalerie
15 fotografií