A věřte nevěřte, vítězkou se stala dnes již téměř zapomenutá Ursula Andress (74). Jako první bondgirl dostala za svou roli ve snímku Dr. No z roku 1962, kde se promenádovala v bílých bikinách, dnes směšný honorář 200 tisíc korun!

Za takový plat by dnešní rozmazlené hollywoodské hvězdy ani nevstaly z postele. Ale mladice, které nyní vystavují svá těla na plátnech kin, nechávají čtenáře zcela v klidu. Ti raději zavzpomínali na časy minulé a při své volbě zabrousili do filmové historie.

Přední místa tak s přehledem obsadily herečky, které byly sexsymboly 60. a 70. let. Jasnou favoritkou v průzkumu se stala švýcarská herečka Ursula Andress (74), za ní se umístila o pět let mladší Raquel Welch a na třetím místě se může radovat Bo Derek (53). A které další krasavice v plavkách nechaly hollywoodské babičky za sebou?

Senzace v bílém

1. Ursula Andress (74)
Památná scéna, kde se Andress objevuje v bílých dvoudílných plavkách, vznikla v roce 1962. Díky roli Honey Rider v prvním filmu s Jamesem Bondem (Dr. No) se ze švýcarské herečky stala mezinárodní senzace. I přesto, že v natáčení pokračovala, na svoji nejslavnější roli nikdy nezapomněla. A jak se podle posledního průzkumu zdá, ani diváci ne.

Ursula Andress
Autor: Isifa.com

První pravěká topmodelka

2. Raquel Welch (69)
Fantasy snímek o pračlověkovi, který je vypuzen ze svého kmene, proslavil v roce 1966 herečku Raquel Welch, která ve filmu ztvárnila postavu jménem Loana. Nejenom díky dobrodružnému One Million Years B.C., kde má tělo zahalené miniaturními bikinami z kůže, se stala sexsymbolem 60. a 70. let.

Raquel Welch
Autor: Reuters

Zlatý kousek

3. Bo Derek (53)
V žádném z jejích filmů se sice nijak výrazně neprosadila, i přesto se ale stala sexsymbolem 80. let. Pomohlo jí i to, když se ve filmu s názvem 10/Kus (1979) mihla na plátně ve zlatých plavkách, a vryla se tak do paměti mnoha diváků. Ve snímku představuje krásnou ženu, o jejíž přízeň usiluje skladatel, který ji zahlédl při cestě na její svatbu.

Bo Derek
Autor: Reuters, ČTK

Andílek s ďáblem v těle

4. Farrah Fawcett (†62)
Kdysi byla vyhlášena nejkrásnější ženou světa a není divu, že se o ni režiséři prali. V letech 1976 až 1980 si zahrála roli Jill Munroe v televizním seriálu Charlieho andílci a stala se definitivně celosvětově uznávaným sexsymbolem. Plakátu, na němž pózuje v červených plavkách, se prodalo miliony kusů. Zemřela loni na rakovinu tlustého střeva.

Farrah Fawcett
Autor: Isifa.com

Nejerotičtější bondgirl

5. Halle Berry (43)
Podle mnohých fanoušků nejerotičtější bondgirl všech dob. Čokoládová kráska s neuvěřitelnou postavou si zahrála roli Jinx Johnson ve snímku Dnes neumírej z roku 2002 a agentu 007 (Pierce Brosnan) dělala pokušení v oranžových bikinkách s bílým páskem, za kterým měla zastrčenou dýku. Úplně se pak svlékla ve snímku Swordfish: Operace Hacker.

Halle Berry
Autor: EPA, Reuters