Představila se jako drobná blondýnka s bujným dekoltem v roli Marušky ve filmu Juraje Herze Holky z porcelánu. Její teprve druhá filmová role ji provází celým životem. „Ta role sice odstartovala moji kariéru, ale hodila mě do škatulky prsatá naivka, které jsem se už nikdy nezbavila,“ nevzpomíná na roli zrovna v dobrém.

Na vrcholu kariéry se seznámila s prvním manželem, hudebníkem Karlem Klusákem. Spolu také v roce 1982 emigrovali do Austrálie.

Když se po revoluci vrátili nad jejím životem se začala stahovat mračna. Klusák chtěl brzy zpět do Austrálie. Nakonec se rozvedli. Kořínková neměla navíc dost pracovních nabídkek a upadla do hlubokých depresí, které utápěla v alkoholu. Skončila na psychiatrii. Dokonce jí hrozilo, že ji zbaví svéprávnosti.

Když se vyléčila, slavila úspěch jako spisovatelka. Zdálo se, že démon alkohol definitivně prohrál. V tomto šťastném období poznala o sedmnáct let mladšího fotografa Davida Holase. Netrvalo to dlouho a byla svatba. Dva roky spolu cestovali po Americe a Austrálii.

Jakoby by byly návraty do Česka pro Kořínkovou zakleté. Přišla manželská krize. Pár žil odděleně. V roce 2004 už Lenka nevěděla kudy kam a znovu sáhla po alkoholu. Dnes už je snad všechno v pořádku.

Televize Prima jí nabídla nový pořad – vlastní reality show. Za její příběh zaplatí 750 tisíc. S takovým balíkem peněz by se znovu mohla odrazit ode dna, na které padla.  

Fotogalerie
1 fotografie