Přinášíme recenzi ze serveru reviews.cnet.com:

Vzhledem se nový iPhone nijak neliší od svého staršího brášky iPhone 3G. Design je skutečně stejný, ale bude k dispozici ve dvou barevném provedení (černá a bílá) a s pamětí 16GB, respektive 32GB.

Ačkoliv změny nejsou tak výrazné jako v případě nástupu modelu druhé generace iPhone 3G, tak se můžeme těšit na některé nové a zajímavé vlastnosti. Co tedy můžeme očekávat? Tisíce líbivých aplikací, ale také něco tak “triviálního” jako odesílání multimediálních zpráv.

 

iPhone 3GS
Autor: ČTK

 

Proč zrovna S?
“S” zastupuje anglické slovo speed, tedy rychlost. A to je právě jedno z mála vylepšení, které by mělo být pocítit nejvíce. Nejenže iPhone má nový procesor umožňující rychlejší stahování a otvírání aplikací (až dvakrát rychleji), ale také využívá rozšířenou AT&T 3G síť pro rychlejší “brouzdání“ na webu. Tyto dva zlepšováky jsou hlavními lákadly a měly by přitáhnout více zákazníků.

Výdrž baterie
Vzpomeňme na první iPhone, jeho baterie nebyla nejlepší, ale řekněme uspokojující. S novým modelem 3G už to bylo o poznání horší a nyní můžeme být kolikrát rádi, když nám baterie při častém používání vydrží alespoň jeden den. S nejnovějším typem 3G S se snad blýská na lepší časy! Nový iPhone by nám měl nabídnout až 9 hodin připojení na wi-fi, 10 hodin video přehrávání, 30 hodin audio přehrávání a na příjmu by mohl vydržet až 300 hodin. V sítích GSM by mělo být možné nepřetržitě telefonovat 12 hodin a v sítích 3G až 5h.

Kamera

Kamerka modelu 3G nebyla špatná, ale hodně vzdálena tomu, abychom mohli říci, že je výborná! Ačkoliv kvalita obrázků je slušná, tak jejich editování u prvních dvou modelů téměř neexistuje. 3GS přichází s lepším třímegapixlovým fotoaparátem a nově má i automatické zaostření.

Video nahrávání
Nový iPhone je schopný nahrávat videa v rozlišení VGA v kvalitě 30 snímků za sekundu. Poskytuje “fajnové“ nástroje k úpravě videí a jakmile je dokonalé, můžete ho velmi lehce (jen několik kliknutí) umístit na YouTube.

 

iPhone 3GS
Autor: ČTK

 

Hlasové ovládání
Nově budeme moci vytočit požadované číslo za pomoci našeho hlasu. To by nebyla až taková velká sláva, ale co je skvělé, že pomocí hlasu budeme moci ovládat i iPod přehrávač! Fungovat to bude velice jednoduše, řekneme interpreta nebo jméno skladby a přehrávač se rozjede.

Už se neztratíme!
Z počátku jsme byli trochu skeptičtí k nápadu, umístit digitální kompas do nového 3GS, ale ve skutečnosti to není až tak zlé. Jako každý jiný kompas i tento nám automaticky ukáže sever. Navíc jsou integrovány mapy z Google, které by nám měly ukázat správný směr cesty.

Nový iPhone 3G S
Autor: Foto ČTK


Co se nám nelíbí
S každým novým typem iPhone je náš seznam kratší a už jen třeba toto hodnoťme jako velmi pozitivní zjištění. Nicméně stále nám k té “dokonalosti” něco chybí, a tím je například vyšší cena, FM rádio, omezené Bluetooth a neplnohodnotný multitasking.

Koupit, či nikoliv?
Jak jsme už uvedli, nový iPhone nabízí řadu vylepšení, ale na druhou stranu těch změn není zdaleka tolik, jako v případě jeho předchůdce. Pokud tedy iPhone nevlastníte a čekali jste na novou verzi, tak teď je ten pravý čas si ho konečně pořídit. Totéž platí i pro uživatele, kteří používají stále nejstarší typ první generace.

Máte-li ale iPhone 3G, potom odpověď není zcela jasná. Pokud jste oprávněný udělat si “upgrade” z 3G na 3G S za levnější cenu (3800 Kč - 5500 Kč) pak doporučujeme. Pokud vám ještě není dovoleno upgradovat (vše je uvedeno ve smlouvě), tak poté bychom raději čekali na další verzi iPhone.