Tenká Nokia E72 - komplexní řešení zpráv

Nejnovější zástupce série Eseries přináší zlepšení v celé řadě oblastí. Na úvodní obrazovce má e-mailové funkce z Nokia E75 a telefon doplnili o novou optickou navigační klávesu pro intuitivnější prohlížení menu, e-mailů a rychlé prohlížení fotografií. Také inovovali fotoaparát na rozlišení 5 megapixelů a přibyl standardní 3,5 mm audio konektor.

Uživatelé si budou moct prvně nastavit instant messaging (IM) a účty poskytované službou Nokia Messaging přímo z úvodní obrazovky telefonu. V několika krocích se budou moct připojit ke svým oblíbeným IM účtům, jako je Yahoo! Messenger, Google Talk, OVI a k mnoho dalším.

Nokia E72
Autor: AdamOnline.sk, Nokia

Nové IM funkce jsou součástí e-mailového řešení Nokia včetně doživotní licence pro mobilní e-mail a IM služby, stejně pro klienty Mail for Exchange a IBM Lotus Notes Traveler. Přístup k populárním účtům jako je Yahoo! Mail, Gmail, Windows Live Hotmail, Ovi Mail a k tisícům jiných e-mailových služeb je dostupný díky lehkému nastavení přímo v přístroji. Jednoduše se nastavují i všechny firemní e-mailové účty uživatele.

Zlepšení výkonu je viditelné prostřednictvím rychlejšího stahování a posílání dat na internet. Významná je funkce A-GPS s elektromagnetickým kompasem, která spolupracuje s aplikací Nokia Mapy, dodávanou s doživotní licencí pro pěší navigaci a desetidenní licencí pro automobilovou navigaci, pokud je aktivovaná v průběhu třech měsíců po zakoupení přístroje.

Konverzace je zřetelnější a jasnější díky aktivnímu rušení hluku okolí. Pro aktivaci pomocných světel stačí jedno stlačení mezerníku na klávesnici. Aktualizované byly i kancelářské funkce telefonu prostřednictvím nové verze QuickOffice, které jsou kompatibilní s Microsoft Office 2007. Přibyla i bezplatná verze upgradů s nabídkou nových funkcí.

Začátek prodeje Nokia E72 se očekává na konci třetího čtvrtletí 2009 za orientační maloobchodní cenu 350 eur bez DPH.


Nokia 5530 XpressMusic - nejlepší pro milovníky hudby

Kompaktní přístroj nabízí dotykové ovládání pro přístup ke kontaktům i obsahu přímo z intuitivního úvodního rozhraní displeje. Lišta s kontakty umožňuje zobrazit dvacet přátel uložených v telefonu, historii komunikace s těmito lidmi a poslední navzájem sdílená média. Přímo z úvodní obrazovky se uživatelé jediným dotykem přenesou do populárních sociálních sítí jako je Facebook a MySpace. Nokia 5530 XpressMusic pokračuje ve stopách oblíbeného modelu Nokia 5800 XpressMusic a rozšiřuje řadu přístrojů Xpress Music o mobilní telefon pro mladé nabízející dotykový displej, pevný rám z nerezové oceli a pět barevných variant vyhotovení.

Nokia 5530 XpressMusic
Autor: AdamOnline.sk, Nokia

Nokia 5530 XpressMusic je ideální přístroj pro uživatele, kteří chtějí svoji hudbu rychle získat, lehce sdílet a jednoduše mixovat. Jak je pro řadu XpressMusic typické, i Nokia 5530 XpressMusic nabídne přepracovaný hudební přehrávač s výdrží až 27 hodin, vynikající kvalitu zvuku a 4 GB paměťovou kartou na ukládán¨í hudby a dalších médií. Širokoúhlý 2,9-palcový displej je ideální na sledování videa. Hudbu mohou uživatelé zakoupit přes Nokia Music Store přímo z telefonu anebo přes PC. Hudební kolekci mohou jednoduše spravovat i synchronizovat s PC pomocí aplikace Nokia Music for PC. Pro pohodlné volání i poslouchání hudby je určený nový stereo Bluetooth headset Nokia WH-205, se kterým se kabely už nikdy nezamotají.

Lišta s kontakty zobrazí fotografie 20 nejbližších přáatel a poskytne nejen lehký přístup k nim, ale i kompletní historii komunikace s těmito lidmi, včetně posledních e-mailů, telefónních hovorů, sdílených fotografií nebo jiných médií. Nokia 5530 XpressMusic je vybavená funkcí “vyskakující“ lišty s médi, která nabídne přímý přístup k hudbě, fotografiím, videím, internetu a on-line aplikacím, jako jsou Ovi Share, Flickr nebo VOX. Uživatelé se k nim mohou připojit i přes bezdrátovou síť WLAN, kterou nová Nokia podporuje.

Začátek prodeje Nokia 5530 XpresMusic je plánovaný na třetí čtvrteletí 2009 za odhadovanou maloobchodní cenu 199 eur bez daně a dotací.


Funkčnost v kompaktním balení - Nokia 3710 fold

Kompaktní Nokia 3710 fold zaujme uměleckým vzorem na krytě přístroje, zároveň ale přináší bohatou nabídku jednoduše použitelných funkcí.

Nokia 3710 fold po plynulém otevření odhalí lesklý displej, který je ideální na zobrazování fotografií a videí nasnímaných 3,2-megapixelovým fotoaparátem. Zachycené momenty mohou uživatelé online sdílet nebo uložit na microSD karty. Spolu s řadou nabízených služeb přes Ovi Services přináší Nokia mobilní internet pro stále větší počet spotřebitelů, kteří se chtějí podělit o svoje vzpomínky, prohlížet, co napsali ostatní nebo hledat nové služby a obsah.

Nokia 3710 fold
Autor: AdamOnline.sk, Nokia

Prostřednictvím tradičního a vylepšeného uživatelského rozhraní přináší Nokia 3710 Fold extrémní jednoduchost bez jakýchkoliv kompromisů ve funkčnosti. Menu je vizuálně jednoduché a intuitivní. Nová funkce Fotogalerie pomáhá organizovat jednotlivé snímky, vytvářet prezentace nebo alba, připojit fotografie ke kontaktům a podobně. Všechno prostřednictvím několika kliknutí. I další přístroje Nokia budou v budoucnosti nabízet tohle vylepšené uživatelské rozhraní.

Další služby založené na určení polohy, nabízené pomocí Ovi Store či aplikace Nokia Mapy, jsou jednoduše dostupné. Nokia 3710 fold přichází s integrovanou GPS, která umožňuje přizpůsobení přístroje individuálním potřebám uživatele. Středem pozornosti jsou v tomto směru sociální sítě a pěší navigace. Samostatná navigační licence spolu s aplikací Nokia Mapy dává uživatelům kompletní navigační služby.

Nokia 3710 fold by si měla najít cestu do kapes či kabelek zákazníků ve čtvrtém čtvrtletí roku 2009 za odhadovanou maloobchodní cenu 140 eur bez DPH a dotací.