Nemůžete si ho koupit. Dostane ho jen hrstka vyvolených. Snímky jsou až do poslední chvíle střeženy jako velké tajemství. Blesk vám přináší ukázky z focení pro kalendář na rok 2010.

Focení si vzal tentokrát na starost kontroverzní umělec Terry Richardson. Ten už má na kontě provokativní reklamy pro značku Sisley, nebo knihu odvážných snímků, které hraničí s pornografií.

Modelka hasí žízeň mlékem přímo z kravského vemene.Terryho skandální fotografie pro módní značku Sisley.
Autor: Terry Richardson


Sestava modelek je letos taky velice exkluzivní. A protože se celý kalendář fotí ve slunečné a exotické Brazílii, pochází z ní i dvě krásné ženy.

Řeč je o Aně Beatriz Barros a Gracii Carvalho. Sestavu doplňují modelky z celého světa - Britky Lily Cole a Rosie Huntington-Whiteley, Australanky Miranda Kerr a Catherine McNeil, Maďarka Eniko Mihalik nebo Srbka Georgina Stojijlkovic.

Tři z modelek předvádějí pro Victoria’s Secret a bude jistě zajímavé vidět je tentokrát bez spodního prádla. Téma pro letošek jsou šedesátá a sedmdesátá léta, kdy se modelky fotografovaly na pozadí divokých pláží. Přirozeně a prostě. Kalendář bude oficiálně představen 18. listopadu.

Fotogalerie
8 fotografií

Každý ho chce mít!

Kalendář Pirelli vychází s malými přestávkami od roku 1964. Nedá se koupit a výrobce ho věnuje vybraným osobnostem. Vyrábí se ho pouze 40 tisíc kusů. Zatímco jiné kalendáře si můžete prohlédnout třeba už v létě, Pirelli svoje snímky dlouho drží v tajnosti. Premiéra kalendáře bývá každoročně velkolepou společenskou událostí. Určitým přelomem byl podle odborníků rok 1994, kdy se fotografického ztvárnění ujal hollywoodský fotograf Herb Ritts. Pro svůj záměr angažoval supermodelky jako Cindy Crawford, Kate Moss a Helenu Christensen. Vytvořil erotické dílo. Od té doby jsou snímky stále odvážnější. Z našich modelek se v prestižním kalendáři objevila jako první Eva Herzigová, nechyběla ani Karolina Kurková.

Čtete také: