Stejný plat měl Jobs i v loňském roce. Díky zlepšení ekonomického klimatu však akcie Applu loni rostly, a zvýšila se tak hodnota podílu Jobse v Applu. Vyplývá to ze zprávy firmy pro americkou Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC).

Apple svému šéfovi neposkytuje ani výhody, jaké manažeři běžně dostávají. Firma v letošním roce proplatila Jobsovi pouze 4000 USD (přes 73.000 Kč) za služební cesty jeho letadlem Gulfstream V. Tryskáč za 90 milionů dolarů dostal Jobs jako bonus v roce 1999. V loňském roce firma Jobsovi proplatila za služební cesty tryskáčem 871.000 USD.

Jobs vlastní v Applu 5,5 milionu akcií. Od roku 1997 neprodal žádnou akcii a nové akcie nedostal od roku 2003. V roce 2008 hodnota podílu Jobse ve firmě klesla téměř o polovinu, protože investoři se obávali, že o drahé přístroje Applu nebude v době recese velký zájem. Za rok do konce letošního září však akcie výrobce přehrávačů iPod, telefonů iPhone a počítačů Mac stouply o 42 procent.
V tomto týdnu se akcie Applu vyšplhaly až na rekordních 202,10 USD, což ohodnocuje podíl Jobse ve firmě na 1,1 miliardy USD. Jobs je také největším akcionářem firmy Walt Disney Co. s podílem 7,4 procenta. Hodnota podílu činí 4,5 miliardy USD.

Jobs měl v loňském roce zdravotní volno v délce téměř šest měsíců. V této době se podrobil transplantaci jater. Do práce se na částečný úvazek vrátil koncem června, napsala agentura AP.