Nadšenému publiku očividně nevadilo, že vzduch v hale byl k nedýchání přesycen výpary výfukových zplodin a pálících se pneumatik kvílejících strojů trýzněných secvičenými profesionály. Všichni měli oči jen pro odvážné kousky motocyklových a automobilových akrobatů, kteří kromě běžných hříček jako jsou jízda autem po dvou kolech, fingované pády z motorky či četné "hodiny" při zběsilých automobilových honičkách třeba dokázali zastavit dvě protijedoucí auta jen pár centimetrů proti sobě.

Glóbus smrti

Zřejmě vrcholným kouskem byl "glóbus smrti", tedy velká koule z kovových plátů o šestimetrovém průměru, v níž kroužil nejprve jeden kaskadér, poté se k němu přidal druhý a nakonec se na minimálním prostoru v různých směrech jen o pár centimetrů zkušeně míjeli tři sehraní odvážlivci.

"Naše akce je jedinečná v tom, že jsme tyto adrenalinové zážitky sloučili do jedné akce a vytvořili příběh," uvedl v programu show její organizátor Jan Holub, který rovněž vystupoval jako jeden z kaskadérů.

Fotogalerie
5 fotografií

Nechyběl ani freestyle

V závěrečném finále předvedla trojice kaskadérů ze západu Evropy sérii freestylových skoků. Jezdci se při nich se svými motocykly vznášeli ve více než desetimetrové výšce, jen kousek pod stropem haly

Kaskadéři podle mluvčí organizátorů Terezy Hanzalové celý program secvičovali přes 16 měsícům a ochotně se zapojovali i do nebezpečí postrádajících vedlejších rolí. "Nejtěžší bylo nacvičit 'glóbus smrti'. Stálo to hrozně moc benzínu a modřin," říká.