Švédské království kniha s názvem Carl XVI. Gustaf - nechutný monarcha, kterou napsali tři autoři, šokovala.

Autoři v knize popisují, jak král v minulosti navštěvoval pochybné striptýzové kluby s lehkými ženami a liboval si v orgiích s nahými modelkami a vše prokládal litry alkoholu.

Nyní se navíc rozpomínají další lidé, kteří toho o králově sexuálním životě hodně vědí a nehodlají si to nechat pro sebe.

Tančila jsem pro krále nahá na stole

Popová zpěvačka Camilla Henemark (46), která dva roky plnila královi každé přání tvrdí: „Každá schůzka s ním byla setkáním ve světě fantazie, kde jsme si mohli hrát,“ uvedla a dodala, že před králem ráda tančila nahá na stole. Jejich vztah, o kterém králova manželka Silvie (66) prý věděla, skončil v roce 2002. "Kdyby neměl tolik povinností, mohlo to dopadnout jinak. Vždyť i dřív králové měli kurtizány," má jasno snědá kráska.

Královský sex na videu

Ještě drsnější svědectví získali autoři knihy od srbského pasáka Millema Markoviče. Ten tvrdí, že má video ze stockholmského baru, kde si král užíval sexu. "Mám důkazy a celý svět to uvidí. To není žádný falzifikát, ale skutečná fakta. Mohu všechno dokázat, " tvrdí Marković.

Tato tvrzení pořádně zatřásla královským majestátem. "Královská rodina byla vždy vnímána jako rodina s dobrou pověstí. Ale tato obvinění jsou natolik závažné, že naše důvěra v ni je vážně poškozena," uvedla politická analytička Jenny Madestam.

Fotogalerie
5 fotografií

Další aféry švédského krále:

* Vlastnil dům ve Stockholmu, kde se střídaly kurtizány, s nimiž si užíval. Luxusní sídlo už k těmto účelům využíval i jeho otec a dědeček.

* V roce 2005 uveřejnila švédská média zprávu o tom, že Carl Gustaf udržuje poměr se třemi ženami najednou. Podle jejich informací šlo o zpěvačku, herečku a moderátorku zpráv.

* V roce 1996 na olympiádě, která se konala v Atlantě, utratil jenom za jeden večer v nočním podniku částku, která přesahovala 215 tisíc korun.