Hvězda lechtivých plakátů z 50. let a béčkových hororů dlouhá léta žila ve svém domě v Beverly Hills. Tam její tělo před nedávnem našla sousedka Susan Savage, která si všimla, že Yvette má plnou poštovní schránku. Přivolaný patolog řekl, že bývalá modelka a herečka mohla v domě ležet mrtvá déle než rok. Podle policie nic nenasvědčuje tomu, že Yvette zemřela násilnou smrtí.

Susan musela odhrnout hromadu pošty, aby vůbec do domu mohla vstoupit. Tělo našla v jednom z pokojů v patře. Vedle těla byl nezavěšený telefon a malý přímotop, který byl stále slabě puštěný. Jedno okno do domu bylo rozbité.

„Až do posledních dní dostávala dopisy od fanoušků a žádosti z celého světa o autogram. Nikdo by neměl skončit takto opuštěný. Všichni jsme její odchod oplakali,“ řekla Susan, která Yvette našla.

Playmate pletla hlavy Hollywoodu

Jedna z prvních Playmate se narodila jako Yvette Vedder v Kansas City ve státě Missouri. Skutečné datum svého narození nikdy neprozradila. Svou první filmovou roli dostala v roce 1950 ve filmu Sunset Boulevard. Proslavila ji až role ve snímku Short Cut to Hell z roku 1957. Největších úspěch přišel až s rolí Honey Parker ve sci-fi Attack Of The 50 Foot Woman.

Šest let poté, co vyšlo první číslo Playboye, se stala dívkou z titulní strany pro měsíc červenec. Tehdy jí fotil fotograf a nezávislý filmař Russ Meyer. Stala se lamačkou hollywoodských srdcí. Prošla náručí například herce Lee Marvina nebo Caryho Granta. O dva roky později dostala roli ve filmu Hud, kde se objevila s Paulem Newmanem. Měla mít několik scén přímo s ním, Newmanova manželka Joanne Woodward to však zatrhla poté, co zjistila, jak to mezi Paulem a Yvette jiskřilo. V 50. letech byla dvakrát krátce vdaná.

Poté její filmové účinkování už nikdy nedosáhlo zářnějších výšin. V 70. letech pak odešla ze světa stříbrného plátna úplně. Stala se realitní makléřkou. Přesto na film nezanevřela. V roce 1990 se objevila v hororu Evil Spirits, kde hrála malou roli „ženy od vedle“. Před smrtí měla údajně rozepsané paměti.

Fotogalerie
6 fotografií