„Vzít někomu život je to nejhorší, co člověk může udělat. Naše děti jsi zabila ty, jejich matka. Zasloužíš si stejný trest“, řekl před soudem otec dětí a vyzval k rozsudku trestu smrti pro matku.

O případu, který vyvolal Velké Británii bouři nevole, informoval deník Daily Mail.

Vražedkyně Fiona Donnisová (45) zabíjela zcela chladnokrevně a ze msty, že ztratila kontrolu nad svým mužem. Ten se krátce předtím rozhodl ji opustit a začal žít se svou bývalou spolužačkou.

Manžela seFiona Donnisová  pokoušela přimět k návratu výhružkami. Když neuspěla, použila jako svou "ultimativní zbraň" smrt dětí.

V roce 2004 zemřela za podezřelých okolností jejich devítiměsíční dcera Mia. Pitva určila jako příčinu smrt udušení. Dítě zemřelo v době, kdy pan Donnison navštívil narozeninový večírek své bývalé ženy. Policie ale případ odložila pro nedostatek důkazů.

Policie se nyní domívá, že paní Donnisonová mohla zabít devítiměsíční dítě proto, aby si k sobě muže psychicky připoutala.

Těla Harryho (3) a Elise (2) našla policie v kufru auta vražedkyně. Její obájce se snažil soud přesvědčit, že vraždila v pominutí smyslů a nic si nepamatuje. Soud jí udělili trest 32 let odnětí svobody.