Rodiče Filipínce Herberta Chaveze zřejmě před třiceti lety netušili, že když darují svému malému synovi kostým Supermana, ovlivní ho to na celý život. Chaveze totiž ovládla posledlost komiksovým superhrdinou. „V roce 1990 jsem začal pracovat a mohl jsem si konečně dovolit nakupovat figurky Supermana, které nyní sbírám už přes dvacet let,“ vzpomíná Chavez.

Filipínec má nyní kolosální sbírku figurek se Supermanem. Některé figurky má v originálních krabicích, které nikdy neotevřel z toho důvodu, aby uchoval jejich sběratelskou hodnotu.

Chavezova posedlost Supermanem vyvrcholila v roce 1998. V té době začal pociťovat touhu vypadat jako filmový představitel Supermana Christopher Reeves a navštívil proto plastického chirurga. Od té doby chodí pod skalpel pravidelně a podstoupil například zvětšení brady a vymodelování Supermanova charakteristického důlku v bradě, zúžení nosu, stříknutí silikonových injekcí do rtů, nebo operaci jeho asijských šikmých očí na evropsky kulaté. Kromě obličeje si nechal řezat i do těla. Například si nechal zasadit silikonové implantáty do noh, aby vypadaly v supermaním kostýmu více svalnaté, nebo postoupil liposukci břicha. „Na břiše plánuji další operace, abych zvýšil svou podobu s mužem z oceli,“ říká směle bláznivý asijský chlapík.

Bizarní výsledky operací jsou k vidění na okolních fotografiích. Potkat takového Supermana na ulici rozpoutá spíše smích, než aby to budilo respekt. O tom ví své obyvatelé města, kde Herbert bydlí. Lidé se mu tam posmívají a neřeknou mu jinak než »Hrdino«.

Fotogalerie
8 fotografií