Trasa závodu vede letos z Kodaně do Vídně. Sto špičkových vozů by mělo projekt z Ostravy přes Brno do Mikulova. "Počítáme s kontrolami účastníků akce," řekl Matoušek z jihomoravské dopravní policie, která se na ni již připravuje.

Podle zpráv z internetu by se slavný závod měl jet mezi středou a pátkem. Jednou z důležitých zastávek na trase měl být podle původního záměru Masarykův okruh v Brně.

Milionáři, špičkoví manažeři a rapeři, krátící si čas vyjížďkou po Evropě, si jej chtěli ve svých luxusních autech projet. Neshodli se ale s vedením automotodromu na termínu.

Pořadatele Gumballu měli zájem o pronájem okruhu ve čtvrtek, kdy již byly ale téměř všechny termíny na dráze obsazeny. "Hodina v poledne jim k projížďce nestačila, byla příliš krátká. Další naše nabídka byla večer od 18:00 do 20:00, což už bylo pozdě," řekl ČTK mluvčí automotodromu Jiří Smetana.

Podle policie budou potřebovat účastníci Gumballu na projetí Moravy zhruba čtyři hodiny. Předpokládají, že z Ostravy pojedou po R 46 do Olomouce a Vyškova, kde se napojí na D1. U Brna by pak s největší pravděpodobností mohli pokračovat po R52 směrem na Mikulov. Mohou ale zvolit i druhou trasu po D2 přes Břeclav.

Fotogalerie
6 fotografií