Manželka na mě začal řvát hned zrána, kdy našla v kapse mého saka cizí kalhotky, navíc velikost XXL. Jak říkám, závěr večírku byl trochu mimo mou kontrolu, ale jsem přesvědčen, že šlo o nejapný žert mých kolegů. Snažil jsem se to manželce vysvětlit, ale každým mým slovem se to zhoršovalo. Nakonec se naše konverzace točila už jen kolem jediného slova: Rozvod. Takže teď potřebuji poradit, co s tím. Díky.

Doktor Zvíře: Ty kalhotky jsou, milý Denisi, špička ledovce. Pod hladinou v mrazivých vodách všednodenní reality se rozprostírají skutečné důvody. Jsou to: pracovní zaneprázdněnost, nuda, stereotyp, nenaplněná touha a dobře vychlazená finská vodka.

Tady žádná výmluva nepomůže. I kdyby si kolega, co Vám ty kalhotky strčil do saka, klekl před Vaší ženou a přísahal, že Vy za nic nemůžete, že šlo o sázku... I kdyby přišla majitelka těch kalhotek a spáchala by před Vaší ženou rituální sebevraždu... I kdyby jste náhodou objevily v kabelce Vaší  ženy cizí trenýrky... všechno marno.

Teď už je to jen o tom, co jste s to obětovat. Nejčistší řešení je dát manželce všechno co považujete za Vaše a já jen doufám, že nemáte příliš mnoho dětí. Chce Vás vidět na kolenou, tak jí to dejte.

Začněte znovu, milý příteli, s prázdnou kasou saka. A pamatujte: Malý byt se lépe uklízí.

Lepší zítřky přeje,

Doktor Zvíře

Své otázky do poradny pište na adresu: online@blesk.cz