Dobrý den, můj sexuální život byl vždy normální, nebál bych se říct i naprosto obyčejný. Před zhruba rokem se mi ale začala hůře přetahovat předkožka přes žalud a začal se mi pod ní tvořit, lidově řečeno, »tvaroh za límcem« nebo »sejra za ráfkem«. Myji se denně, vždy ho odstraním, ale vrací se častěji než hozený bumerang. Poraďte mi, nejsem žádné špinavé čuně, opravdu se sprchuji i koupu každý den, ale holkám pořád nevoním.

Patrik (24), Čunín

Milý Patriku, věřím vám, že nejste žádné čuně, jak píšete. Obávám se však, že mytí je pro vás jenom velmi, velmi krátkodobým řešením. Smegma, které jste vtipně lidově pojmenoval, se vám totiž tvoří právě kvůli nemožnosti pořádně stáhnout předkožku. Váš stav se nazývá fimóza. Jde o zúžení předkožky, které znemožňuje její úplné nebo částečné přetažení. Jak sám víte, jde o velmi bolestivý stav. Většinou je fimóza vrozená, může být však i získaná. V takovém případě se objeví například po prodělaném zánětu nebo při cukrovce. Bohužel vás musím trochu vyděsit. Obvyklým řešením je obřízka, která má dvě podoby – úplnou a částečnou. Při úplné je odstraněná celá předkožka s uzdičkou, zatímco při částečné je zachována její část po okraje žaludu. Vím, že to není nic, co byste rád slyšel, ale pokud nejde o jiný problém, což zjistíte při návštěvě urologie nebo venerologie, nic jiného vám nezbude. Věřte mi, že radikální obřízku doporučují jenom zřídka, protože jsou jindy i jiné alternativy, ale v případě fimózy není jiná možnost. Po obřízce se již smegma tvořit nebude. Počítejte však s tím, že různé vjemy budete svým penisem pociťovat již úplně jinak a dojde i ke ztrátě citlivosti.

Brzkému zotavení zdar, Váš Dr. Karel Obdařený

Vizitka doktora Karla Obdařeného
Autor: Blesk

Máte pro našeho specialistu otázku? Trápí vás něco ve vašem intimním životě, ale bojíte se zeptat? Položte níže dotaz! Dr. Karel Obdařený vám rád poradí.

ONLINE CHAT

Počet zbývajících znaků: