Dveře kanceláře od pondělka zdobí cedule s nápisem: „Toto není muzeum penisů. Jděte zpátky na ulici, otočte se doleva, ujděte dvacet metrů a jste tam. Nemůžete minout, je tam velké logo penisu!“ Pracovníci si sice dělají ze situace legraci, občas jim však klepající turisté přerůstají přes hlavu.

Stovky penisů lákají tisíce turistů

Falické muzeum ročně přiláká tisíce turistů. Muzeum vzniklo roku 1997, kdy ho založil Sigurdur Hjartarson. Jeho sbírku převzal syn  Hjortur Gísli. Za zmínku stojí jeden pozoruhodný fakt: 60 procent návštěvníků tvoří ženy.

Kancelář MFF tak poukazuje na fakt, že se k nim denně vydají desítky návštěvníků, kteří si jen popletli adresu. „Ze začátku to bylo vtipné, když někdo zaklepal, vstoupil a začal se pídit po mužských genitáliích, po měsíci už je to opravdu obtěžující,“ řekla jedna z pracovnic Ásta Helgadóttir.

Hledá se lidský dárce

Muzeum najdete v hlavním městě ostrova Reykjavík. Celá sbírka obsahuje téměř 300 penisů 95 druhů zvířat. Přitom 55 penisů patří velrybám, 36 tuleňům a 118 nejrůznějším druhům savců. Vrcholným exemplářem ve sbírce je 170 centimetrů dlouhá část penisu plejtváka velkého, nejmenším je naopak dvoumilimetrový úd křečka.

Roku 2011 si majitel muzea splnil svůj sen a podařilo se mu získat první lidský penis. Bohužel oddělení od těla zemřelého dárce neproběhlo příliš dobře a tak je exemplář ve špatném stavu. Muzeum proto pátrá po dalším lidském orgánu, který by se v jedinečné sbírce vyjímal lépe.

Fotogalerie
9 fotografií