"Mě bolí hlava", prý klasická výmluva ženy, když se jí do milování nechce.

Ale jsou důvody, pro které se milování nedaří. Většinou si za ně ale můžeme sami. Na co tedy dát pozor?

<strong>1. Pivní 'mozol'</strong>
Zejména skalní milovníky piva, kteří do sebe obracejí jeden půllitr za druhým a postupně si pěstují mocný pivní mozol, nikterak nepotěší zjištění endokrinologů, že se zvětšujícím se obvodem břicha klesá hladina mužského pohlavního hormonu testosteronu.

Tuk, jenž se usazuje ve středních partiích těla, není zdaleka neškodný. Naopak omezuje produkci testosteronu, podporuje další usazování tuku a oslabuje svalstvo. Potvrdil to průzkum u 1500 mužů, u nichž se kvůli zbytnělé tukové tkáni začala projevovat mimo jiné trvalá únava, takříkajíc ztráta vnitřní hnací síly a tím i nechuť k jakékoli aktivitě včetně sexuální.

Nejúčinnější zbraní, jak tomuto i dalším nebezpečím čelit, je pečlivě hlídat objem břicha a v případě, že hrozivě narůstá, shodit přebytečný tuk. Nejlépe cvičením a rozumnou dietou.

<strong>2. Různé léky</strong>
Spolehlivě vás vždy utlumí diazepam, antidepresiva, rohypnol, léky proti alergii a kupodivu i některé antikoncepční pilulky. Pokud máte pochybnosti, ptejte se ošetřujícího lékaře.

<strong>3. Alkohol</strong>
Pokud jste opilí, máte nervy napjaté a nadměrně podrážděné. Další nápor, vyvolaný sexem, může být pro celé tělo nebezpečný (kolaps krevního oběhu, infarkt, mrtvice).

Děti alkoholiků navíc přicházejí často na svět s deformacemi a vážnými nervovými poruchami, přičemž nervové poruchy se projevují až po 3.-4. roce života. Jako pozdní následky se mohou často vyskytovat poškození jater a srdeční choroby.

<strong>4. Drogy</strong>
Drogy a léky vyvolávají nejen tělesnou a duševní nerovnováhu, nýbrž také mění osobnost člověka.

Muž či žena pod jejich vlivem jsou již značně poškozeni nedostatkem energie a obzvlášť ohroženi užíváním léků. Pokud je výsledkem sexuálních aktivit zplození dítěte, může se narodit s nervovými poruchami a deformacemi.

<strong>5. 'Nenálada'</strong>
Podle starověkých čínským lékařů způsobují sexuální aktivity ve stavu hněvu a mrzutosti zvýšenou srdeční frekvenci a dechové obtíže a uvolňují v těle toxiny, což obzvlášť ohrožuje játra a močový měchýř.

<hr/>
<strong>Co zabije vášeň ve vašich ložnicích? Anketa mezi čtenáři Blesku</strong>
Na to se ptali krajští zpravodajové Blesku na různých místech republiky...

Naši čtenáři byli velmi otevření a bylo vidět, že se za poodhalení svého soukromí nestydí - proč by také měli? Doufáme, že i vy se přidáte a svěříte se Blesku, podrobnosti najdete ve výzvě.

<strong>František Fiala (24) Zlín, student</strong><br>"Vášeň mě přejde, když na mě holka začne šišlat nebo když při akci venku začnou štípat komáři. Odradí mne také lenost, čili pasivní hráčka."<br><strong>Mirka Rybková (43), Jirkov</strong><br>"Tepláky s vytahanými koleny. Když chlap vleze do postele v ponožkách nebo nemá ostříhané nehty na nohou, zvlášť na palci. Celkově hygiena musí být perfektní."<br><strong>Bohumil Rybka (44), Jirkov. Jednadvacet let ženatý</strong><br>"'Nech mě' nepříjemným tónem a tepláky. Taky alkoholický a cigaretový dech. Naopak mě stoprocentně vzruší pěkné spodní prádlo."

<strong>Výzva pro čtenáře</strong>
Nebojíte se otevřeně mluvit o sexu? Chcete se podělit s ostatními čtenáři se svými zkušenostmi? Přiznáte se, kdy a kde to bylo poprvé, zda používáte erotické pomůcky, nebo jak to máte nejraději? Za váš příběh a fotku dostanete honorář 1000 Kč! Ozvěte se na e-mailovou adresu blesk@blesk. cz, nebo zavolejte na horkou linku Blesku 724 249 000.