Drama krásné Anji P. (+20) skončilo smrtí. Zemřela při bizarních sexuálních hrátkách, které provozovala se svým milencem v německém motelu v Beelitz-Heilstätten.

Anja P. (titulní foto je ilustrační) pocházela z dobré rodiny. Rodiče ji všemožně hýčkali. Byla pro ně vším. Jako každý rodič, i oni měli o svou dceru strach, proto byli v jistých ohledech přísní a důslední. Dívka nesměla třeba chodit pozdě večer nikam sama. Kontrolovat její myšlenky však rodiče nemohli. Anja si v nich zahrávala s nebezpečnými fantaziemi plnými krve a sexu, v němž hrají důležitou roli pouta. Křehkou fotomodelku rovněž fascinovaly vampíři.

Anjin domov

Anja bydlela v bílém rodinném domě v Zossen (Německo) v rodině uznávaného architekta a úřednice. Dívka vyrůstala v klidném prostředí. Před domem měla rodina anglický trávník, na zahradě se mohli koupat v bazénu.

Až do osudného víkendu, který prožila s Michaelem F., obývala Anja malý pokoj v domě svých rodičů. Pokoj byl na první pohled obyčejný. Přesto tu něco nehrálo. Na zdi visela fotka vampírky s dlouhými špičáky. Z pusy jí tekla krev. Všude se válela CD s hudbou ve stylu "Gothic" a nahrávky německých skupin. To vše prozrazovalo, co Anja poslouchá. V oblibě měla například Rammstein.

Anja a škola

Anja byla tiché, stydlivé děvče. Rodiče se o ni příkladně starali. Občas byli přísní. Anja musela každou sobotu uklidit celý dům a nesměla chodit, kam se jí zachtělo.

Platila tam tedy pravidla, která fungují v mnoha rodinách. Anja však byla výjimečná dcera. Od skutečnosti utíkala do svých představ, do svého vlastního světa. V něm kapala krev. Ukájela se zvrácenými představami. Často si stěžovala, že jí nikdo nerozumí. Je ale pravda, že toužila být jiná než ostatní.

Až do prvního ročníku střední školy byla Anja P. nenápadná. Typický outsider. Anja věčně seděla někde v koutě jako puťka.

Nechtěla se kolektivu přizpůsobit, proto měla málo přátel. Její nevýraznost byla podtržena ještě tím, že se nelíčila. Pak ale přišla proměna. Začala se malovat, nosila přiléhavé oblečení, které doplňoval hluboký výstřih. Tím si samozřejmě získala pozornost.

Láska ji přivedla k EMO

Její první velkou láskou byl kluk, který byl blázen do heavy – metalu. Chodili spolu dva roky. Po maturitě se s ním Anja rozešla. Tato první láska přivedla Anju k vyznavačům EMO. Nosila jen černé oblečení. Při hodinách výtvarné výchovy vytvořila klečícího andílka s černými křídly.

Vášnivost pro Gothic skončil minulý rok. Když byla Anja ve Švýcarsku, hrála si se svými milenci na smrt. Muže, kterého milovala, musela zabít. Když se sama zamilovala, musela umřít.

Životní motto: Věčně si hrát

V únoru se na jedné "dark – dirty party" svěřila kamarádce, že touží po hrátkách, kde bude mít hlavní roli pouta a sex. Tenhle druh sexu jí prostě rajcuje. Chtěla pryč z normální světa. A chtěla si prostě jen hrát. – To bylo její životní motto.

Práce

Koncem března si domluvila Anja P. schůzku s fotografem, který se specializoval na praktiky, kterým Anja holdovala. Pózy vymýšlela Anja sama. Když měla na puse krev, cítila se sama jako vampírka. Byla děsně hrdá na "vampírské" fotky a poslední dva měsíce vpodstatě nemluvila o ničem jiném.

Anja si však neuvědomila, že hrát si na smrt je příliš nebezpečné. Její fantazie se změnila v realitu, ze které se už nikdy víc neprobudí.

(Více o zvrhlém světě Anji P. čtěte zde a zde!)