Tito lidé se většinou nijak vážně nepoškozují a jsou v sexu spokojenější než lidé provozující tzv. "normální" sex.

Studie opírající se o sexuální život dvaceti tisíc Australanů zpracovali sexuologové z University of New South Wales. Podle výsledků se sadomasochismu a podobným praktikám věnují asi dvě procenta dospělé australské populace.

Autoři studie tvrdí, že se lidé hře na dominanci a podřízenost nevěnují na základě sexuálního zneužívání nebo protože sexuálně strádají.

"Naše objevy podporují myšlenku, že svazování, trestání a sadomasochismus jsou jednoduše sexuálním zájmem nebo subkulturou atraktivní pro menšinu," tvrdí docentka Juliet Richters, jež se svými kolegy závěry studie publikovala v odborném časopise Sexual Medicine.

Z výsledků dále vyplývá, že se podobným praktikám častěji věnují gayové, lesbičky a bisexuálové a že milovníci těchto praktik jsou v sexu všeobecně zvídavější a rádi zkoušejí něco nového.

"Lidé s těmito sexuálními zájmy byli dlouho vnímáni lékaři a právníky jako, v nejlepším případě, poškození a potřebující terapii, a v nejhorším, nebezpeční a vyžadující zákonnou regulaci," uvedla docentka Richters s tím, že doufá v nápravu vadného a stereotypního vnímání lidí s touto sexuální preferencí.

Takový Brad Pitt ale sadomaso nemusí... Více zde!