Když se člověk narodí, přichází na svět jako nepopsaný list papíru. Každý člověk přichází na svět s mnoha úkoly a také s mnoha dovednostmi. Když budete pozorovat děti do 5 let, čeho se bojí, z čeho mají radost, v jakých oblastech se přirozeně pohybují a jakým oblastem se vyhýbají, uděláte dobře.

Do 5 let si malý človíček pamatuje záměr, se kterým přišel na tento svět. Potom se na něm začne projevovat vliv jeho okolí. Vliv rodičů, kteří do dítěte začnou programovat své sny a své představy o životě. Vliv sourozenců, kteří mají jiný úkol a tak se projevují jiným způsobem. Vliv školky a kamarádů a také vliv pohádkových hrdinů. A vliv společnosti, do které se človíček narodí, protože ta formuje nás všechny.

Martina Blažena Boháčová
Autor: archiv Martiny Blaženy Boháčové

A tak jak působí vlivy okolí, duše začíná pomalu zapomínat na své dovednosti a člověk se začíná vzdalovat od své životní cesty a všechny reakce člověka pramení právě ze vzpomínek, které si přinesl z minulých životů. Je jedno, jestli jde o dítě, nebo o dospělého člověka. Každý v sobě nosíme své vzorce duše. Paměť našeho nevědomí. Paměť na prožitky z našich minulých životů. Máme dvě úrovně: Vědomou a nevědomou.

Vědomá úroveň je ta, kterou si uvědomujeme. Kterou si dokážeme rozumně zdůvodnit a díky které můžeme argumentovat. Umožnuje uvědomovat si proč jednám tak, jak jednám.  Jenže abychom pochopili, proč prožíváme věci, o které nestojíme a proč potkáváme lidi, kteří nám do života přinášejí problémy, musíme pochopit svou nevědomou úroveň.

Naše nevědomí, je to, co si neuvědomujeme. Děláte některé věci a nevíte proč? Bojíte se něčeho a nevíte proč? Potkáváte stejný tip lidí a nevíte proč? Bojíte se tmy? Bojíte se být sama? Je vám stále zima? Máte neustále hlad? Reagujete v některých situacích nepřiměřeně a nevíte proč?

Nevědomí

Abyste dostali odpověď, musíte se seznámit se svými vzorci duše se svým nevědomím. To vám totiž přitahuje do života jak situace, tak lidi. Přesně takové, které vám umožnují prožít to, na co jste byli zvyklí v minulých životech. Je výborné, že existuje astrologie. Protože ve vaší mapě života je vše zapsáno a vaše bloky se dají vyčíst. Z vašeho karmického horoskopu se dá vyčíst, jaký úkol jste si přinesli z minulých životů. Dá se také vyčíst, co máte udělat proto, abyste situaci změnili.

Z duhovky se dá vyčíst i vážná nemoc.
Autor: shuterstock.com

Často se stává, že si lidé přečtou knihu o osobním rozvoji, a začnou si opakovat pozitivní věty. Říká se jim afirmace. Jenže po čase zjistí, že to nefunguje anebo výsledky nejsou podle očekávání.  Je to proto, že pracují pouze se svou vědomou úrovní a podceňují sílu a moc svého podvědomí.

Podvědomí

Podvědomí má informace o minulých životech, co jsme prožili. Není důležité, aby člověk věděl, jestli byl kuchař nebo královna. Je důležité, aby měl přehled, na jaké životní oblasti se má soustředit. Umožní mu to prožít spokojeně tento život, právě tady a teď. Seznámit se se svými vzorci duše je velice důležité. Vědět ale znamená, že s tím musí člověk pracovat.

Aby se v životě události změnily k lepšímu, měl by každý pracovat na přepisu vzorců duše. Na takovou práci existují mentální cvičení. Tak například. Jestliže někdo celý život tvrdě pracuje a stále nic nemá. Jestliže všechny peníze nenávratně mizí, musí se člověk podívat do svých minulých životů, co se kolem něho dělo v oblasti financí. Duše si ty situace pamatuje a je na ně zvyklá a tak i v tomto životě, člověka přivádí ke stejným prožitkům. Nebo když někdo do života přivolává partnery, kteří mají sklony k agresi anebo nikde nepracují. I tato situace je založená na vzorcích duše.

10 věcí bez kterých nemůžeme žít
Autor: Profimedia.cz

Duše je z minulých životů na tyto lidi zvyklá a zvyk je železná košile. Když trpíte pocitem samoty, opět je to tím, že jste v minulých životech procházeli stejnými situacemi. A tak jestliže chcete svůj život změnit, není nic jednoduššího, než to udělat.

Poselství předků

Je na každém člověku, jak informace o sobě pojme. Zda začne propadat depresi, nebo naopak vezme vše do vlastních rukou. Žití je třeba chápat jako cestu ke své vlastní dokonalosti. Aby toho nebylo málo, máme za úkol v tomto životě pochopit poselství našich předků. Poslali nás na svět proto, abychom plnili karmické zadání našeho rodu.  Každý z nás kopíruje život nějakého předka, který už kdysi žil. Téma minulých životů je velmi zajímavé a velmi rozsáhlé a zaslouží si, abyste mu věnovali pozornost.

Když se totiž seznámíte sami se sebou, budete umět život zvládat mnohem lépe. A potom, když vás potká nějaká situace, se kterou byste si jindy nevěděli rady, potom se můžete usmát a zasvěceně říct: „JÁ VÍM PROČ“. Hodně štěstí při poznávání svých karmických vzorců.

Martina Blažena Boháčová

www.ezoter.estranky.cz