"Je to již řadu let, kdy se mi tato příhoda stala," vypráví Ivana. "Byla jsem tehdy na služební cestě daleko od naší vlasti." Jednoho večera se po náročném jednání vrátila do hotelu a brzy usnula.

"Nevím, jak dlouho po usnutí to bylo, ale najednou jsem zcela zřetelně zaregistrovala, že se otevírají dveře pokoje a vchází ženská postava. Vstala jsem. Žena se ke mně přiblížila a já v ní poznala svou nejlepší kamarádku z dětství," popisuje.

"Zažily jsme spolu spoustu veselých i smutných příhod, společně pykaly za rošťárny, smály se k umření nebo zase společně plakaly. Potom se s rodiči odstěhovala a už jsme se nikdy neviděly. Až teď v tom hotelovém pokoji v cizí zemi."

Podivné tušení

"Přistoupila ke mně, objaly jsme se," vzpomíná Ivana. "Pak se slovy, že se se mnou přišla rozloučit, z pokoje pomalu odešla." Vypadá to jako obyčejný sen, ale Ivana od té tajemné noci měla zvláštní tušení...

To se po jejím návratu ze služební cesty vyplnilo: "Čekalo na mě smuteční oznámení, že má kamarádka z dětství tu noc, kdy se přišla rozloučit, podlehla zákeřné chorobě. Ráda bych věděla, proč tehdy přišla právě za mnou a jestli to něco znamená."

Vzkaz od kartářky

Požádali jsme o vyjádření kartářku a poradkyni Margot. Ta je přesvědčená, že tento a podobný příběh se zakládají na pravdě, a paní Ivaně vzkazuje:

"Ač se vám to zdá nemožné, vaše kamarádka z dětství se s vámi doopravdy přišla rozloučit. Z vašeho vyprávění chápu, že vás udivuje, že se toto celé stalo v zahraničí."

"Ráda bych poznamenala, že energie Vaší zesnulé kamarádky - a všeobecně energie zemřelého člověka - nezná hranice. A protože jste v době, kdy zemřela, byla v zahraničí, přišla se její duše s vámi rozloučit právě tam."

Přátelství až za hrob

"Je zřejmé, že jste si s kamarádkou byly velmi blízké a v dětství jste mezi sebou vytvořily skutečně pevné pouto," dodává. "Vaše kamarádka opouštěla tento materiální svět a tím, že za vámi ještě přišla, vám chtěla říct, že na vás nikdy nezapomněla."

"Vaše přátelství bylo skutečně velmi silné a ani smrt ho nerozdělila. I zde můžeme vidět, že smrtí zdaleka nic nekončí. Naopak," uzavírá Margot.