Vybírejte barvu
Jestli chcete od svíčky odpověď na nějakou otázku, vybírejte si ji podle barvy. Třeba: když se dotazy budou týkat lásky, kupte červenou. Když vám půjde o peníze, tak vyberte zelenou. Žluté se můžete ptát na cokoli, fialová je speciálně na otázky o psychice a duševním rozpoložení.

Ticho a klid
Aby svíčka mohla odpovídat, potřebujete k tomu ticho, klid, čistou mysl a uvolnění. Když právě marodíte, posezení u svíčky odložte, až se uzdravíte. Otázku zašeptejte a potom ihned svíčku zapalte. Zavřete oči a chvíli v klidu počkejte. Pak je zase otevřete a odpověď uvidíte - ANO je to tehdy, když svíčka hoří silným zřetelným plamenem.

svíčka
Autor: Shutterstock.com

Jestli v barvě ohně převládá modrá, odložte věštění na jindy a svíčku prostě sfoukněte. Oranžové světlo slibuje lepší časy, žluté vás vyzývá ke změně postojů, iniciativě a kreativitě. Když vidíte červenou, není to ideální předzvěst.

Dým = potíže
Jestli se plamínek svíčky kymácí a třepetá, znamená to, že jste unavení, potřebujete povzbudit a nabrat energii. Pohyb plamene do levé strany je předzvěstí dobrých událostí, stejně jako nízký, ale zřetelný plamen. Když svíčka doutná, čekejte potíže.

Poselství vosku
Vosk stékající po svíčce doleva napovídá, že se vám nějak zkomplikuje život a budete nejspíš řešit problémy a nečekejte ani dobré zprávy. Vosk doprava je přesný opak. Zajímavé poselství dává i tvar odkapaného vosku na papíře nebo ve vodě. Ve tvaru srdce napovídá spokojenost v lásce, jestli vám připomíná ruku, někdo potřebuje pomoc.

svíčka
Autor: Shutterstock.com

Motýl představuje proměnu, mince, že si finančně polepšíte. Vosk ve tvaru slzy předjímá smutek, zvon zase změny, které jste nečekaly, strom nový život. Nemusíte se bát představivosti a vlastní intuice – obrázky, které vosk vytvoří, vám vždy něco napoví…