Mám velmi zajímavý vztah se svojí maminkou a chtěla bych vám o něm něco říct, protože je na něm krásně vidět, jaké složitá může být cesta člověka k esoterice. Někdo se k ní dostane v raném mládí a někdo až mnohem později – a všechno má svůj důvod.

Nepochopení v dětství

Spousta lidí, co se věnují výkladu karet, věštění a esoterice v tom má rodinnou tradici. Mnoho kamarádek mi říkalo, že se tomu věnovala již jejich babička a ta zdědila své umění po svojí mamince, ale já jsem jiný případ. Esoteriku jsem si našla sama, i když jak jsem se později dověděla, věšteckému umění se kdysi věnovala jedna z mých prababiček.

Ale zpátky k mojí mamince. Když jsem byla mladší, byl náš vztah v některých ohledech dost problematický. Zatímco já jsem odmalička tíhla k tajemnu a záhadám a tyto věci mě neodolatelně fascinovaly, mamka byla přesný opak. Racionální člověk, svými zájmy i svojí profesí v oblasti techniky. Nemohli byste si představit většího skeptika, zkrátka jakákoliv myšlenka na nadpřirozené síly u ní nepřipadala v úvahu. O knížky o záhadách světa, po kterých jsem tehdy velmi toužila, jsem musela škemrat u babičky.

Překvapení po letech

O těchto věcech jsme si pak dlouho nepovídaly. Až po letech mě maminka velmi překvapila. Byla jsem jednou u ní na návštěvě a najednou vidím na jejím nočním stolku knížku o astrologií. Neumíte si představit, jak mě to zarazilo – v tom jsem svojí mamku nepoznávala! Říkala jsem si, že si tam tu knížku musela snad zapomenout nějaká návštěva.

Když jsme o tom pak navázaly rozhovor, potvrdilo se nečekané – na „stará kolena“ se maminka skutečně začala zajímat o věci mezi nebem a zemí. Jejím osudem zřejmě bylo dostat se k těmto věcem až později v životě. Bylo to i pod vlivem rozvodu s mým tátou, rozešli se když už jsem byla dospělá. V té době se právě změnil maminčin pohled na svět. A čemu jsem neskutečně ráda, že si dnes můžeme povídat o horoskopech a znameních naprosto otevřeně, že můžeme společně vykládat karty – zkrátka každá z nás měla jinou cestu, ale na všechno jednou přijde ten pravý čas.

Horoskop nám určí ten správný čas

Když srovnám svůj a maminčin horoskop, tak to vlastně vůbec není překvapivé. Já jsem narozena v Beranu, což znamená netrpělivost a chuť jít si za svým bez čekání. Přesně taková jsem již od dětství. Zároveň však mám několik planet v Rybách, a právě díky nim jsem se dostala k esoterice. Ryby totiž dávají člověku dar intuitivního a mimosmyslového vnímání. Maminka má v Rybách Slunce. To znamená, že má vrozené nadání pro esoteriku, ale Slunce v Rybách zároveň znamená, že člověk v životě nikam nespěchá, přináší jistou pasivitu. Zároveň má hodně planet v zemských znameních Panny a Kozoroha. Tyto planety jí právě přinesly racionální uvažování a to, že po velkou část života se snažila „stát nohama na pevné zemi“ a jakoukoliv možnost, že by mohlo existovat něco mimo náš svět, tvrdě popírala.

Jestliže tedy máte příbuzné a přátele, kteří pro váš zájem o věci mezi nebem a zemí nemají pochopení, netlačte na pilu. Poradím vám, nesnažte se je přemlouvat, ale povídejte si s nimi o tom, pokud se jim bude chtít. Cestu k věcem tajemným si totiž každý z nás musí najít sám – tehdy, když mu hvězdy určí ten správný čas!

Článek připravila kartářka Martina

MATKA NIKDY NECHÁPALA VAŠE PROBLÉMY? Spolu dokážeme vše vyřešit! Paní Martina (odkaz na http://horoskopy.blesk.cz/clanek/horoskopy-astroporadna-kartari/167125/martina.html) na tel.: 906 707 080!