Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Kde řádí duchové: 5 nejstrašidelnějších míst na světě

/
  • Objevte místa, na kterých již několik svědků spatřilo nadpřirozené bytosti.
    Objevte místa, na kterých již několik svědků spatřilo nadpřirozené bytosti. (shutterstock.com)
    9. března 2014 ● 14:00

    Každý z nás už se určitě někdy ocitl na místě, kde mu nebylo úplně dobře. Ať už se jednalo o hřbitov nebo třeba stovky let chátrající  zříceninu. Na světě ale existují také místa, ze kterých mrazí v zádech téměř každému, kdo je navštíví. Vybrali jsme pro vás ty nejděsivější budovy, ve kterých duchové pravidelně pořádají své noční reje.

  • 1.

    Londýnský Tower

    Tower of London
    Autor: shutterstock.com
    Jedna z nejstarších a nejznámějších budov na světě, slavný Tower, který se nachází uprostřed anglického Londýna, může být podle všeho také tou nejstrašidelnější. Může za to samozřejmě vysoké množství vražd, poprav a mučení, ke kterým v této pevnosti docházelo po celých 1000 let, od doby, kdy byla postavena.

    Jedné zimní noci v roce 1957, byl towerský strážný vyrušen silným nárazem do střech jeho strážnice. Když vyšel ven, aby se podíval, co se stalo, uviděl bílou beztvarou postavu na vrcholu jedné z towerských věží. V ten moment si uvědomil, že je 12 února, tedy den, kdy byla v roce 1554 popravena anglická královna Jana Greyová.

    Nejznámějším duchem Toweru je ale bezesporu duch Anny Boleynové, druhé manželky krále Jindřicha VIII., kterou nechal právě její královský manžel stít za údajnou velezradu, v roce 1536. Její duch byl spatřen při mnoha příležitostech, většinou jako bloudící ženu, která nese svoji setnutou hlavu bledých rukách.

  • 2.

    Roosevelt Hotel

    Roosevelt Hotel
    Autor: shutterstock.com
    V roce 1927 byl na Hollywood Boulevard otevřen Roosevelt Hotel - jeden z nejslavnějších hotelů v Los Angeles a současně jedno z nejstrašidelnějších míst na světě. Dlouho fungoval jako hotel, ve kterém se přednostně ubytovávaly ty největší světové hvězdy stříbrného plátna.

    Z duchů zde nepotkáte jen tak někoho. Tím nejznámějším je totiž duch slavné herečky Marilyn Monroe, jejíž záhadný odraz v zrcadle byl několikrát spatřen v pokoji 229 a lidé ji také mnohokrát vidělii tančit v hotelové hale. Kromě Marilyn však mluví svědci zhruba o dalších 30 duších, kteří se podle všeho objevují všude po hotelu.

  • 3.

    Salliin dům

    Sallie House
    Autor: shutterstock.com
    Uprostřed amerického Kansasu se nachází dům, do kterého se dobrovolně nastěhuje asi jen málokdo. Od roku 1992 do roku 1994, tedy pouhé 2 roky, zde žili Debra a Tony Pickmanovi, s jejich malou dcerkou, která si v domě našla imaginární kamarádku jménem Sallie. Současně se ale manželům Pickmanovým děly těžko vysvětlitelné věci, které napovídaly právě tomu, že rodina sdílí jejich nemovitost s nadpřirozenou bytostí.

    Kromě obrázků na zdi, které se samovolně otáčely vzhůru nohama a rozpouštějících se voskových svící se hlavním terčem útoku stával především Tony. Sám ducha malé holčičky několikrát spatřil a nacházel na svém těle nevysvětlitelné škrábance a popáleniny. Když se ducha pokusil jednou nakreslit, poznala v něm jeho dcerka svoji imaginární kamarádku Sallie.

  • 4.

    Bojiště u Gettysbugu

    Gettysburg
    Autor: shutterstock.com
    Není divu, že mezi nejstrašidelnější místa na světě patří také Gettysburgské bojiště, když se zde udála jedna z nejkrvavějších bitev americké občanské války. Padlo v ní přes 8000 vojáků z obou stran a přes deset tisíc dalších jich bylo zmrzačeno či zraněno.

    Právě na tomto bojišti celá řada svědků viděla a především slyšela duchy, sténání raněných lidí a střelbu - typické zvuky válečného konfliktu. Návštěvníci území přísahali, že duchy padlých vojáků nejen viděli, ale dokonce s nimi také mluvili. Jednu z těchto nadpřirozených "rekonstrukcí" bitvy se dokonce v roce 2001 podařilo nahrát. Těžko ale soudit, zdali se jedná o autentickou nahrávku nadpřirozených bytostí, nebo o podvod.

  • 5.

    Sanatorium Waverly Hills

    Waverly Hills sanatorium
    Autor: shutterstock.com
    Sanatorium Waverly Hills v americkém Kentucky je považováno za nejstrašidelnější místo na planetě vůbec. Otevřeno bylo v roce 1910 a vždy sloužilo k léčbě pacientů s tuberkulózou a podobnými nemocemi, které byly běžné na začátku minulého století. Za dobu fungování sanatoria zde umřelo více než 63 tisíc pacientů, které se spojují se záhadnými a děsivými událostmi.

    Podle dokumentů byla péče o pacienty značně zanedbávaná a hraničila často až s týráním. Na pacientech navíc byly údajně prováděny pochybné experimenty. Právě tyto události vedly k tomu, že se v chátrajícím sanatoriu Waverly Hills často objevují tajemné postavy a stíny a ozývají se zoufalé výkřiky a usedavý pláč, který se nese opuštěnými chodbami sanatoria.

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Prohlédněte si nejlepší akty na webu DIGIarena.cz BAZAR
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy