Brexit, ISIS, tsunami v roce 2004 nebo 11. září. To jsou jen některé ze splněných předpovědí slepé bulharské věštkyně Baby Vangy. Ačkoli zemřela již v roce 1996, zanechala po sobě proroctví, která se nás mohou dotknout i letos.

Zdá se, že kdysi vyřkla proroctví, které se týkalo současného Ruska pod vedením autokratického Vladimira Putina. V roce 1979 sdělila spisovateli Valentinu Sidorovi následující: "Všechno roztaje jako z ledu, jen jedno zůstane nedotčené - Vladimirova sláva, sláva Ruska. Příliš mnoho bude obětováno. Nikdo nezastaví Rusko. Všechno se mu odklidí z cesty. Rusko bude vládnout světu."

Do sporu s Ruskem je v současnosti zapletena Velká Británie kvůli otravě agenta Sergeje Skripala a jeho dcery, ten v minulosti pracoval pro ruské i britské tajné služby a měl britské občanství. Británie vypoví ruské diplomaty a zrušila všechny budoucí dvoustranné rozhovory na nejvyšší úrovni. Ruská ambasáda Spojenému království pohrozila, aby si raději nezahrávalo s jadernou velmocí.

Věštkyně předpověděla nejen vzestup Ruska, ale i možný jaderný konflikt třetí světové války a konec prezidentů v USA. Bude-li Rusko vyhrožovat jiným zemím svým jaderným arzenálem, máme se na co těšit.

Splněné věštby

Věštkyni se podařilo předpovědět některé události s děsivou přesností. Roku 1980 řekla, že v srpnu 1999 bude Kursk zalit vodou a celý svět nad ním zapláče. Minula se o jen o rok. Vnizotrozemské město Kursk zůstalo zcela netknuté, ale v sprnu 2000 se nad stejnojmenou ruskou ponorkou zavřela voda naposledy. Katastrofu nepřežilo všech 2000 členů posádky.

"Hrůza! Hrůza! Američtí bratři padnou, až na ně zaútočí oceloví ptáci. Vlci zavyjí ze křoví a bude prolita nevinná krev," znělo její proroctví z roku 1980. 11. zaří 2001 oceloví ptáci řízení teroristy naletěli do budov světového obchodního centra v New Yorku a co následovalo potom, víme všichni.

VIDEO: Zemanova návštěva u ruského prezidenta Vladimira Putina.

Fotogalerie
7 fotografií