Popisoval mi svůj příběh. Jiným směrem než ten můj se začal odvíjet v okamžiku, kdy potkal muže, kterým si porozuměl jako nikdy předtím. Prý zde nejde tak o tělesný kontakt, tedy sex a podobně. Důležitější je spíše pochopení, porozumění jeden druhého. Prosím o radu, doktore, jak to mám zjistit? děkuji, M. T. Praha

Doktor Zvíře: Milý M. T.: Pokud to myslíš vážně, pak nezačínej tím, že zajdeš do gay klubu a tam se necháš oš...t prvním, kdo si řekne.

Máš dvě cesty. Ta, která se nabízí jako první je hodit to za hlavu, oženit se, založit rodinu, a tak. Prostě normální způsob naložení se životem, podobně jako 96 % ostatních.

Ta druhá cesta je obtížnější a záleží na mnoha okolnostech. Tou nejpodstatnější je náhoda.

Společnost se dostala do stádia, kdy není nenormální mít vstah s osobou stejného pohlaví, jako by se lidstvo dostalo po spirále do starého Řecka a Říma.

Podle některých teorií je mužská homosexualita a její nárůst důsledkem feminismu, ale tím tě nechci zatěžovat, je mi jasné, že tě zajímá tvůj život, ne dějinný vývoj lidstva.

Promluv si o tom, s kamarádem - gayem, o kterém píšeš. Vše je na tvém rozhodnutí, domysli i důsledky (rodina, okolí), ale řiď se výhradně jen svým úsudkem, svou svobodou.

Nedělej unáhlené závěry, nech o prostě plynou, on už to osdu nějak zařídí.

Hodně štěstí, doktor Zvíře