Když Danovi bylo kolem dvaceti let, začala mu otékat varlata. Lékaři ho ale odbývali tím, že za to může jeho váha a že musí zhubnout. Dan začal cvičit a zhubl 20 kilo, ale jeho šourek se stále zvětšoval. „Čím byl větší, tím rostl rychleji, alespoň mi to tak přišlo. Když se postavil, visel mu skoro až ke kotníkům,“ popsala zoufalou situaci jeho manželka. Dan se mohl stěží pohybovat, a navíc kamkoliv šel, lidé po něm koukali. „S ženou Mindy jsme neměli devět let sex,“ zoufal si.

Nakonec se muž diagnostikoval sám poté, co v televizi viděl dokument o muži, který trpěl tím samým problémem. Jenže na operaci se nevztahovala jeho pojistka a Dan neměl dost peněz. Naštěstí mu pomohli nejen přátelé, ale i neznámí lidé na internetu, kteří pro něj vybrali celkem bezmála tři čtvrtě milionu korun. Doktoři mu loni při čtrnáctihodinové operaci ze šourku odstranili asi padesátikilový edém.

Po dlouhé rehabilitaci se jeho život po téměř dvou dekádách utrpení konečně vrací k normálu. „Moje žena je mi vším a já dostal druhou šanci být mužem, kterého si zaslouží, a to pro mě moc znamená,“ přiznal dojatý muž na internetu krátce po operaci. „Konečně máme znovu sex,“ pochlubil se nedávno radostnou zprávou.