Hned v lednu se díky dobrotivým Mayům a ještě dobrotivějšímu prezidentovi Václavu Klausovi asi 6500 vězňů podívalo na svobodu. Více než polovina si ale přežití konce světa i Klausovy amnestie moc nevážila a už je zpět či na cestě do kriminálu. Následně v březnu nám Mayové nadělili nového prezidenta – Miloše Zemana.

Nevydařený konec světa pořádně naštval i papeže Benedikta XVI., který následně v únoru rezignoval a na jeho pozici nastoupil papež František. V únoru se nás ještě snažil zabít Čeljabinský meteor, ale ani tomu se to nepovedlo. Ukrajinci, kteří doufali, že Mayové ve skutečnosti předpověděli konec jejich zkorumpované vlády, ztratili trpělivost a v listopadu obsadili ulice Kyjeva.

Rok 2014 se pro některé nesl ve znamení ztrát. Ukrajinci přišli o Krym, Brazilci drtivou porážkou s Němci o titul fotbalových mistrů a Mayové nám nakonec vzali i oblíbený operační systém Windows XP.

Za to v politice bylo veselo. Slováci si zvolili nového prezidenta Andreje Kisku, Ukrajinci vyměnili Viktora Janukovyče za Petra Porošenka a předsedou Evropské komise se stal Jean-Claude Juncker. A díky bohu za to, protože kdyby přišel konec světa, pak bychom přišli o jeho vtipný moment.

Velkého úspěchu se ale v tomto roce dočkali čeští biatlonisté, kteří se významně podíleli na tom, že jsme na ZOH v Soči získali dvě zlaté, čtyři stříbrné a dvě bronzové medaile.

Rok 2015 se pro změnu nesl ve znamení objevů. Poprvé jsme prozkoumali nově otevřené stanice metra A, první řidiči zavítali do tunelu Blanka, sonda New Horizons se dostala k Plutu a díky prezidentu Zemanovi jsme se dozvěděli, že Hitler byl gentleman. Zato článek, na který se odkazoval, zatím objeven nebyl. Asi ho schovali Mayové…

Velká Británie měla za tu dobu ještě více důvodů k radosti. V roce 2013 se princovi Williamovi narodil následník trůnu, princ George, a o dva roky později dostal sestřičku, princeznu Charlotte. Alžběta II. se letos také stala nejdéle sloužícím britským panovníkem.

Fotogalerie
23 fotografií