Fotku zahradníka prohánějícího se na malém traktůrku po trávníku na náměstí Dr. Holého pořídila obyvatelka Prahy 8 ze svého balkónu 31. prosince. Nejednalo se ale o silvestrovský žertík, ani natáčení filmu, jak v komentářích na Facebooku navrhovali někteří diskutující. Celá akce byla míněna vážně.

„31. prosinec, venku -1 °C a na náměstí Dr. Holého se seče tráva...???,“ napsala ke své fotografii na Facebooku obyvatelka Prahy 8.
Autor: Facebook.com

Podle současného vedení města za komickou situaci ale může bývalá radnice. „Sekání trávy provedla dodavatelská firma na základě smlouvy, kterou s firmou uzavřel bývalý starosta Jiří Janků. Dodavatelská firma tím pouze plnila rozpočtové položky, které objednala bývalá rada městské části na návrh bývalého starosty Janků. Základní problém spočívá v tom, že předchozí vedení radnice při revitalizaci náměstí Dr. Václava Holého do smlouvy o dílo zakomponovalo nejen stavební práce, ale i dvouletou údržbu, což je pro tento druh zakázky nevhodné,“ vysvětlila Blesk.cz mluvčí Prahy 8 Anna Patočková.

Zatímco v Praze si z mrazů nic nedělají, v Mostě nenechávají nic náhodě a chodníky sypou, i když nesněží a svítí sluníčko. Celé město tak na Silvestra brázdily úzké bílé pěšinky. „Co kdyby ten suchý chodník zmrznul, jistota je jistota,“ smáli se tomu na Facebooku někteří. „Zas budu mít od soli zničený auto a boty,“ rozčilovali se jiní. Našla se ale i řada těch, kteří postup technických služeb chápou. „Oni to sypou preventivně vždy, když je hlášený na noc mráz či sněžení. Kdyby to neposypali, tak se zas bude nadávat na to, že chodníky kloužou,“ napsal na Facebooku jeden z diskutujících.

Fotogalerie
4 fotografie