K nehodě mělo údajně dojít v pondělí dopoledne na předměstí Martinez města Augusta. Podle policejních záznamů byl Johnson „fyzicky rozptýlený“, což zní samo o sobě celkem nevinně. Nedržel však v ruce telefon, ale rovnou třímal vlastní pohlavní úd. Šofér se totiž přímo za jízdy uspokojoval.

Nejprve prý svým vozem Saturn Ion naboural do auta jiné ženy, která později vypověděla, že si všimla jeho riskantního stylu řízení a vybočování z vozovky. Když se nebezpečí srážky opakovalo poněkolikáté, nakoukla do vozu muže a se zděšením zjistila, že má řidič vozu genitálie venku z kalhot.

Za pár okamžiků Johnson zezadu naboural do jiného vozu, dodávky Chevrolet Astro. Vzápětí na místo dorazila policie. Po výslechu svědků byl nemravný řidič zatčen za veřejné obnažování a nyní je držen ve vězení. Soud určil kauci na jeho propuštění ve výši 11 200 dolarů (přes 260 tisíc korun).

Není to navíc poprvé, kdy Johnson podobný čin spáchal. V roce 2008 ho již soud za masturbování za volantem odsoudil. Zdá se tedy, že se buď při řízení příšerně nudí, nebo ho snad dokonce nebezpečná jízda vzrušuje natolik, že si nedokáže pomoct.