Skotská klapouchá kočka Melissa z Volgogradu v Rusku se proslavila pod přezdívkou Kočičí Einstein díky svému neuvěřitelně dlouhému jazyku. Na Instagramu už humorné fotky jejích ksichtíků a grimas nasbíraly 20 tisíc fanoušků.

Přitom její majitelce Alině Esther (23) mnozí veterináři již před časem radili, aby zvíře nechala uspat. Kočičce byla totiž diagnostikována vzácná degenerativní porucha osteochondrodysplazie. Ta kromě extrémní lámavosti kostí také způsobuje, že se Melissa narodila s nerozvinutou dolní čelistí. Právě proto kočka tak často vyplazuje jazyk.

I přes časovou a finanční náročnost léčby se Alina rozhodla, že o svého čtyřnohého miláčka bude pečovat až do konce. Sama jí dává potřebné injekce a snaží se o ni starat nejlépe, jak to dokáže. Kromě toho také často kočičku fotí a snímky zveřejňuje na sociálních sítích.

„Fotím Melissu, abych každému připomněla, že bychom neměli propadat zoufalství ani v těch nejtěžších situacích,“ vysvětluje panička Kočičího Einsteina. „Když byla hodně nemocná, rozhodla jsem se, že ji budu víc fotit, abych na ni měla více vzpomínek. Nechtěla jsem ovšem smutné obrázky ukazující děsivou realitu, ale raději vtipné a šťastné fotky,“ dodala Alina.   

Fotogalerie
15 fotografií