Alexander Caviel (21), který pracuje jako finanční poradce, si vyrazil „na jedno“ s přáteli v hrabství Essex, které leží na východě Anglie. Prý moc nepije, ale na téhle party se mu líbilo. A i pití mu zachutnalo.

„S kamarádem Jamesem jsme šli už několikátý týden v řadě pařit. Nakonec jsme se rozloučili a já zamířil ke stánku s rychlým občerstvením, který je vedle autobusového nádraží,“ vyprávěl o začátku svého dobrodružství Alexandr.

„Pamatuju si, že jsem si pomyslel, jak by bylo bezva někam odletět. Zrovna přijížděl autobus, který jede na letiště. No a pak jsem měl opravdu hodně reálný sen o tom, že jsem v letadle. Byl vážně hodně věrohodný. Ale moc jsem o tom nepřemýšlel a prostě jsem zase usnul,“ dodal.

Vůbec si prý nepamatuje, že by si přes mobil kupoval letenku nebo že by do letadla nastoupil. Pas měl s sebou místo občanky, aby se mohl prokázat případným kontrolám. Údajně mu všechno došlo, až když jeho letadlo přistálo ve Španělsku.

„Dokud jsem byl nalitej, tak jsem si moc starostí nedělal. Ale pak jsem vystřízlivěl a všechno mi to došlo. Hned jsem volal rodičům a naštěstí byli v pohodě, tátovi to připadalo hrozně směšný. Řek mi, ať na sebe dávám pozor a ať si to užiju, když už jsem tam,“ řekl mladík, který by si na nějakou dobu měl dát s alkoholem pauzu.

Dodal, že ačkoliv mu na výletě bylo samotnému trochu smutno, aspoň si prošel historické části města a vyjel si i na výlet do hor. „Mohl jsem si ale dělat, co jsem chtěl, kdy jsem chtěl, takže to bylo zábavný dobrodružství,“ řekl Alexander.

 

Fotogalerie
7 fotografií