Vlna rozhořčení se zvedla poté, co ošetřovatelé v americké zoo o víkendu zastřelili sedmnáctiletého samce gorily nížinné Harambeho, do jehož výběhu spadl čtyřletý klučina. Ředitel zahrady Thane Maynard prohlásil, že usmrcení sedmnáctiletého zvířete „byla těžká, ale správná volba, protože chlapci zachránila život“. Někteří lidé si ale myslí něco jiného.

Na internetu vznikla petice kritizující zásah, pod kterou se podepsaly dva tisíce lidí. Na Facebooku také vznikla stránka pod názvem Spravedlnost pro Harambeho, kterou podpořily tisíce osob. Kritika, která zahltila internet, míří jednak na pracovníky zoo, protože nedokázali zneškodnit zvíře uspávací střelou, ale také na rodiče dítěte, protože na potomka nedávali pozor.

Lidé také upozorňují na to, že gorilí samec se k dítěti choval spíše ochranářsky a nijak ho neohrožoval. Jenže stačil by moment a vše mohlo být jinak. Ukazuje to i následující video pěti hrozivých útoků zvířat na lidi, které mimo jiné zachycuje smrt muže, který rovněž spadl do výběhu. Tygr ho ale stihl rozcupovat předtím, než dorazila pomoc.

Video
Video se připravuje ...

Rozzuřené zvíře obvykle pro člověka znamená jistou smrt. YouTube/Lutch Green's Top 5