Na Trumpovu inaugurační řeč se zaměřili odborníci zejména proto, že již dříve zpozorovali v projevu jeho manželky Melanie (46) citace bývalé první dány Michelle Obamové. Doufali tedy, že něco podobně zajímavého naleznou i u nově zvoleného amerického prezidenta. A stalo se.

Donald Trump mluví o tom, že chce moc „vrátit zpátky lidem“. Moc chce „vrátit zpět lidem“ i padouch Bane z druhého dílu Nolanovy trilogie o Batmanovi.

Ďábelský demagog v podání Toma Hardyho uchvátí ve filmu fiktivní město Gotham, kde prakticky nastolí totalitu. Ve svém projevu pak slibuje návrat moci, kterou měli ve svých rukách zkorumpovaní zbohatlíci, zpět lidem.

Americký prezident pak ve svém projevu zdůrazňuje, že se pokusí moc, kterou má Washington, vrátit lidem a zakončuje tak svou myšlenku stejnou frází jako zlý Bane.

To však není jediná anomálie v prezidentově projevu, který dle oficiálního vyjádření Bílého domu z velké části napsali Trumpovi poradci Stephen Miller a Steve Bannon. Prezident v projevu zmiňuje slovo Amerika 35krát, čímž trhl rekord, protože ještě žádný nově zvolený americký prezident nepoužil ve svém projevu toto slovo tolikrát.

Fotogalerie
12 fotografií