Černá číča Mia nenosí nosorožcům smůlu, ale naopak kupu lásky a všichni si to velice užívají. V jedné požitkářské chvilce Miu zachytila kamera. Otírala se o hlavu a tělo dvouměsíční samičky, která dostane jméno teprve za pár dní, 8. prosince.

Ocáskem ji hladila. Sama si užívala drbání, zatímco nosorožčí batole zase jihlo pod dotekem měkkého kočičího kožíšku. Pozdravit Mia nezapomněla ani nosorožčí matku Etoshu (11). „Do party patří i kocour Jings. Ošetřovatelé, kteří ve stájích s nosorožci pracují, tam obě kočky chovají od mláďat. Jsou tedy zvyklé na přítomnost nosorožců,“ vysvětluje mluvčí zoo Andrea Jiroušová.

Číči tak neohroženě navštěvují nosorožce ve stájích, tulí se k nim, spí v jejich seně, chodí s nimi na procházky a nadšeně jim dělají společnost ve venkovním výběhu. Jak to berou nosorožci? „Dospělí jsou zpočátku ostražitější, ale při každodenním kontaktu si zvyknou. Mláďata jsou nejdříve zvědavá, skáčou kolem nich a okukují je. Naše nedávno narozená samička už se s nimi zná a je ve fázi přátelského mazlení,“ dodává mluvčí.

VIDEO: Číča masíruje záda psímu kamarádovi.

Video
Video se připravuje ...

Kočka masíruje záda svému kamarádovi psovi Youtube.com

VIDEO: Tahle nebojácná kočka dá do nosu krokodýlovi! Má zálusk na jeho oběd...

Video
Video se připravuje ...

Kočka dá krokodýlovi pořádně do nosu liveleak.com

VIDEO: Kočka adoptovala králičího sirotka.

Video
Video se připravuje ...

KOČKA ADOPTOVALA KRÁLÍKA FACEBOOK.COM

Fotogalerie
4 fotografie