Malá obézní šedá míca, která nám zábavnou formou ukazuje běžné kočičí, ale i lidské činnosti, je jedním z nejrozkošnějších animovaných zvířátek světa. Jako každá normální domácí číča miluje jídlo, proto na většině animací, na které je na internetu těžké nenarazit, něco jí…

Je z útulku

Pusheen vytvořila americká umělkyně Claire Belton jako postavu do webového komiksu Everyday Cute (Každodenní roztomilost), který vznikl v roce 2010. Předlohou jí byla skutečná kočka, kterou si přinesla z útulku a jíž vybrala jméno podle irského slova puisín (= kotě).

Od února 2013 má Pusheen i oficiální stránku na Facebooku a už v srpnu téhož roku přesáhla její fanouškovská základna hranici milionu lidí. Dnes ji na Facebooku obdivuje desetkrát víc uživatelů! Pusheen má místo i mezi smajlíky, resp. emotikony na Facebooku.

Knížky, plavky, oblečení

V říjnu 2013 vyšla kniha Jsem Pusheen, která obsahuje ohromnou porci komiksů s fenomenální číčou. S tou si můžete koupit v podstatě cokoliv. Trička, tílka, mikiny a vůbec oblečení včetně ponožek či plavek jsou samozřejmostí. Seženete ale i povlečení, sandály, tašky, hrnky, klíčenky či kalendáře. A pochopitelně tuny plyšáků.

Fotogalerie
79 fotografií