Nahou mrtvolu Hany K. objevili na pláži Torre del Lago u města Luca časně ráno 19. srpna 1993 turisté. Italští policisté záhy zjistili, že se Češka živila prostitucí a jejím pasákem byl Zdeněk Lacko z Ostravy. Detektivové ho obvinili z její vraždy a jako důvod uvedli to, že Hana K. chtěla prostituce zanechat. Jenže pak se ukázalo, že skutečnost byla docela jiná.

Hana K. se se Zdeňkem Lackem intimně sblížila, a to se nelíbilo jeho družce Zdeně Illéšové, která mu s organizací prostituce v Itálii pomáhala. A proto Illéšová společně s další českou prostitutkou Renatou Losovou vylákaly Hanu K. na pobřeží. Losová ji chytila za vlasy, srazila na zem a hlavu jí tiskla do písku. Illéšová bránící se ženu držela za ruce a nohy do okamžiku, kdy se přestala hýbat a z úst jí vytékala bílá pěna.

Obě ženy byly nejprve obviněny z vraždy, později byl trestný čin překvalifikován na ublížení na zdraví s následkem smrti. V rámci důkazního řízení se nepodařilo prokázat, že by obžalované měly v úmyslu Hanu K. zabít. Illéšová i Losová byly odsouzeny k 7 letům odnětí svobody.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na tip@blesk.cz