Mrázek, který pocházel z dvanácti dětí, vychodil jen pět tříd základní školy. Lidé ho vnímali jako plachého a slušného podivína, který se ostýchal žen. Ve skutečnosti to ale byl netvor, který se ve strážním oddíle účastnil sexuálních orgií a vypěstoval si závislost na pornografické literatuře. To vše ho přivedlo k nekrofilii – přitahoval jej sex s mrtvými dívkami.

Svoje »záliby« skrýval pod maskou vášnivého cyklisty. Právě na kole narážel na své oběti. U obce Drahonice na Karlovarsku v srpnu 1951 zavraždil a posléze pohlavně zneužil Hanu Chloubovou (†15). Následovaly další…

Neštítil se ani loupežných vražd. Roku 1956 vnikl do domu Ladislava Berana ve Svinařově, netušil ale, že je doma jeho manželka Alžběta (†57). Ze strachu před prozrazením ji umlátil sekerou. Na odchodu pak zneužil její vnučku Jarmilu (11).

Dopaden byl až v březnu roku 1957, když vybíral  kapsy v havířské šatně. Policii díky různým souvislostem došlo, že právě Mrázek mohl spáchat sérii vražd. Důkazy se jen kupily, a některé nepřímé dokonce poukazovaly na to, že vražd spáchal daleko víc. Mrázek byl popraven v prosinci roku 1957 v Praze.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište nám na tip@blesk.cz