Antonín Vorel vinil ženy z toho, že přišel o varlata a ztratil schopnost erekce. Když 25. listopadu 1978 potkal v půl druhé ráno v pražských Hodkovičkách zmatenou Marii J. (†64), rozhodl se, že se jí za své příkoří pomstí.

Chytil ji a začal škrtit. Nebohá důchodkyně se bránila ze všech sil, ale proti mladému, fyzicky zdatnému muži neměla nejmenší šanci. Antonín Vorel z ní strhal šaty a začal ji osahávat, tím u něj došlo k částečné erekci. K pohlavnímu styku to však nestačilo a to Vorla rozčílilo ještě víc. Teprve když vytáhl nůž a bodal jako šílený, podařilo se mu uspokojit se.

Vorel se k činu přiznal a byl odsouzen k trestu smrti. Když rozsudek slyšel, vrhl se na soudce. Před provazem ho zachránil psychiatrický posudek, kde znalec prohlásil, že má Vorel snížené ovládací schopnosti. Trest byl změněn na pětadvacet let za mřížemi.

Antonín Vorel rád plánoval, co bude dělat po propuštění. Místo na svobodě však skončil v psychiatrické léčebně, kde také zemřel. Případ zavražděné důchodkyně zpracoval i scenárista Jaroslav Dietl v seriálu Malý pitaval z velkého města v díle nazvaném Kuchařinka.