Když učitelka z mateřinky J. P. zjistila, že je opět v očekávání, snažila se těhotenství tajit. Brzy jí měla skončit mateřská dovolená s druhým dítětem a ona se těšila do práce. Navíc prožívala manželskou krizi, její muž jezdil podezřele často na srazy Klubu dlouhých, jehož byl členem, a J. P. se domnívala, že si mezi mimořádně vysokými ženami našel milenku.

Těhotenství se však J. P. nedařilo tajit tak, jak by si přála. Okolí si jejích měnících se tvarů brzy všimlo, ona však všem neochvějně tvrdila, že trpí hormonální poruchou. Když na ni 1. června 1987 přišly porodní bolesti, uchýlila se na záchod. Tam porodila živého čtyřkilového chlapce. Dítě však místo ošetření doslova vecpala do mísy.

O tom svědčily i otlaky na lebce nebohého miminka. Chlapeček, jehož život trval jen pár minut, se utopil. Tělíčko potom krkavčí matka dala do igelitky a ukryla na jiném nepoužívaném záchodě. Během několika dní na ni ale přišlo udání, že byla těhotná, nyní zjevně porodila a dítě nemá. Za trestný čin vraždy novorozence matkou byla J. P. odsouzena k pěti letům vězení.