Táta sexsymbolu Spojených států, Barry, pracoval v kanadském Vancouveru jako valcíř u vysoké pece, matka Carol dělala číšnici. Rodina žila v dostatku, ale na rozhazování neměla a Pamela i její o pět let mladší bratr Gerry žili jako ostatní.

Průlom

Zlom v životě mladé ženy nastal v roce 1989, když se byla podívat na zápas amerického fotbalu ve Vancouveru. Kameraman ji náhodou dostal do záběru a její tvář se mu natolik zalíbila, že ji několikrát promítl na obrazovku. Pamela měla na sobě tričko pivovaru Labatt a to – spolu s jejím sex-appealem – zase zaujalo jeho vedení.

Dostala nabídku na reklamu a tak začala její modelingová dráha. Byla mladá, neokoukaná, s dívčím šarmem s trochou studu a to zabralo. Brzy dostala nabídku nafotit Dívku měsíce pro Playboy. Chtěla odmítnout, ale matka ji přemluvila s tím, že takovou příležitost si nesmí nechat ujít. Pamela tedy odletěla do Los Angeles a už tam zůstala.

Silikony

Začala hrát zpočátku menší role v seriálech, Ženatý se závazky a Kutil Tim byly nejúspěšnější. Ovšem proslavila ji její první plastická operace, kdy si nechala silikony zvětšit prsa na velikost 80 (o rok později ještě deset centimetrů přidala). To bylo důvodem, proč si ji David Hasselhoff vyhlédl do svého seriálu Pobřežní hlídka.

Hrála tam neodolatelnou záchranářku C. J. Parker a za dobu jejího hraní – až do šesté série – sledovanost vzrostla o neuvěřitelných sedm set procent. Pamela v té době byla vůči mužům »velmi vstřícná « a Hasselhoff ji kvůli jejím četným milostným vztahům, které často narušovaly natáčení, chtěl vyhodit. Jejími partnery byli Sylvester Stallo Stallone, Scott Baio nebo Dean Cain.

Z Pobřežní hlídky odešla sama, už jako vdaná paní. Prohlásila, že se musí víc věnovat svému synovi Brandonovi (*1996). Svatby Syna měla se svým prvním ním manželem, divokým bubeníkem heavy metalové skupiny Mötley Crüe, Tommym Leem.

Znali se pouhé čtyři dny, brali se 19. 2. 1995 na pláži v Cancúnu, ona v bikinách, on v krátkých džínách, a místo prstýnků si nechali na prsty vytetovat jméno toho druhého. Tommy Lee si Pamelu stejným způsobem zvěčnil i na svém penisu. O rok později se jim narodil druhý syn Dylan, Tommy ale začal intenzivně pít a užívat drogy a Pamelu několikrát zbil.

Když ho obžalovali z obtěžování a také znásilnění jisté mladé dívky a dostal se do vězení, došla Pamele trpělivost a požádala o rozvod. Ve stejné době si nechala své prsní silikony z velikosti devadesát zmenšit na osmdesát.

Jejím druhým manželem byl americký hudebník Kid Rock. Provdala se za něj 29. 7. 2006 ve francouzském letovisku Saint-Tropez, ale po necelém roce manželství se s ním rozvedla. Stejně tom dopadlo s jejím zatím posledním manželem Rickem Salomonem. Vzala si ho v roce 2007 a o rok později se s ním už stačila opět rozvést.

Pamela & Playboy

V roce 1989 Anderson fotila pro časopis Playboy poprvé. Od té doby si to zopakovala ještě jedenáctkrát. Takže jako jediná žena se objevila na titulce tohoto pánského časopisu celkem dvanáctkrát. To z ní samozřejmě udělalo žádanou sexbombu. Aby se odvděčila majiteli časopisu Hughu Hefnerovi (86), dala mu na jeho oslavě narozenin zajímavý dárek. Samu sebe. Měla na sobě pouze střevíce s jehlovými podpatky a jinak nic. Starý miliardář byl nadšený.

 

Fotogalerie
12 fotografií