Ve filmu Láska nebeská, hrál Liam Neeson postavu Daniela. Muže, který se nemůže vzpamatovat z náhlé a tragické smrti své milované ženy.

Zatímco ve filmu se musí Daniel postarat o jednoho malého chlapce, skutečnost je ještě mnohem tragičtější. Neeson vychovával se svou zesnulou manželkou rovnou dvě nedospělé děti.

"Ta podobnost s tou rolí je opravdu děsivá. Nikdo netušil, žejen pár let poté, co tak tragickou roli hrál ve filmu, ho podobný osud potká i ve skutečnosti," přiznal britským médií jeden z přátel zničeného herce.

Natasha žila řadu let ve strachu, že její manželství s Liamem je prokleté. Příčinou měl být bouřlivý rozvod s jejím první manželem z roku 1992. Neesona si vzala v roce 1994. Když herec v roce 2000 málem zemřel při autonehodě, začala Richardson o prokletí mluvit veřejně. "Přijde na nás pohroma, vím to," svěřila se před časem médiím.

Fotogalerie
7 fotografií

Natasha Richardson zemřela v noci ze středy na čtvrtek. Dva dny předtím při lyžování nešťastně upadla na sjezdovce, utrpěla vážné poranění hlavy a byla v kritickém stavu.

Její manžel, hollywoodská hvězda Liam Neeson, je ze ztráty milované ženy šokovaný a zdrcený.

V pondělí se Richardson zranila při soukromé lekci lyžování v středisku Mont Tremblant, asi 120 kilometrů severně od Montrealu v Kanadě. Na zcela neškodné sjezdovce upadla na hlavu. Podle mluvčí střediska se manželka Liama Neesona zdála být bezprostředně po pádu celkem v pořádku, neměla žádné viditelné poranění.

"Měla běžnou hodinu a plužila v hloučku s jinými začátečníky pod vedením instruktora. Párkrát lehce spadla, ale vždy se hned zvedla, oprášila se od sněhu a se smíchem se znovu rozjela," uvedl mluvčí lyžařského areálu Mount Tremblant.

Její instruktor ale přesto přivolal lyžařskou hlídku, aby ji svezla na úpatí kopce.

Asi o hodinu později si prý Richardsonová začala stěžovat na prudké bolesti hlavy a z místního zdravotnického zařízení ji poslali do nemocnice v Montrealu.

Lékaři u ní diagnostikovali vážné poškození mozku, spekulovalo se dokonce o krvácení do mozku.

V úterý odpoledne byla herečka v doprovodu manžela letecky přepravena do New Yorku a přijata do nemocnice Lenox Hill.

Její stav byl kritický, údajně ji při životě udržovaly jen přístroje. U jejího lůžka se v posledních hodinách shromáždili všichni nejbližší rodinní příslušníci. Zdrcená rodina, včetně milovaného manžela Liama a synů Michaela (13) a Daniela (12), se s ní přicházela rozloučit. Ještě ji stačili pohladit...

"Je to beznadějné. Její mozek nevyvíjí žádnou aktivitu," uvedl při převzetí pacientky lékař z kliniky Lenox Hill, který ovšem nechtěl být jmenován.

Jak je možné, že herečka utrpěla zranění při tak minimální rychlosti? Natasha na sobě při pádu neměla ochrannou helmu, což rozpoutalo debatu o zavedení jejího povinném nošení. Podle doktorů by se jejím používáním dalo předejít přibližně 60 % všech poranění hlavy.

K nejúspěšnějším filmům Natashi Richardson patří Past na rodiče (1998) či Příběh služebnice (1990).