Mezi její nehodou a hospitalizací však uplynuly skoro čtyři hodiny.

Herečka zemřela na následky zranění, které způsobilo krvácení mezi mozkovými obaly a lebkou. Pacienti, stejně jako Richardson, při tomto stavu často vzápětí po nehodě necítí bolest, neboť příznaky krvácení se dostavují až po určitém čase.

Fotogalerie
8 fotografií

"Je to léčitelný stav, v případě ovšem, že víte v čem je problém a pacient je urychleně převezen do nemocnice," uvedl Keith Siller z newyorského lékařského centra. "Pak už ale zbývá málo času problém napravit."

Natasha se zranila při pondělní soukromé lekci lyžování, když spadla na svahu pro začátečníky v lyžařském středisku Mont Tremblant, asi 120 kilometrů severně od Montrealu. Podle mluvčí střediska se zdála být bezprostředně po pádu celkem v pořádku, neměla žádné viditelné poranění, její instruktor ale přesto přivolal lyžařskou hlídku, aby ji svezla na úpatí kopce. Herečka údajně neměla na hlavě ochrannou helmu.

Asi o hodinu později si prý Richardson začala stěžovat na prudké bolesti hlavy a z místního zdravotnického zařízení byla odeslána do nemocnice v Montrealu. Tamní lékaři u ní diagnostikovali vážné poškození mozku a v úterý odpoledne byla herečka v doprovodu manžela, herce Liama Neesona letecky přepravena do New Yorku a přijata do nemocnice Lenox Hill. Její stav byl kritický a lékařům se již nepodařilo smrt odvrátit.

U lůžka se s Natashou loučili kromě manžela také jejich dva synové Michael (13) a Daniel (12). Její matka, uznávaná herečka Vanessa Redgrave (73) jí při odpojování od přístrojů zpívala ukolébavku. Slzy jí tekly po tvářích. Jakmile její dcera vydechla naposledy, tak se zhroutila.

Umírající Natashu navštívily v nemocnici také kolegyně Meryl Streep a Lauren Bacall. Soustrast nad jejím úmrtím pak vyjádřila řada jejích hereckých kolegů z filmového plátna i divadelních prken. V osm hodin večer uctila Natashinu památku divadla na Broadwayi ztlumením osvětlení.

Poklonu herečce vzdala i skandální hvězda Lindsay Lohan. Právě Natasha jí totiž hrála matku ve filmu Past na rodiče, který tehdy desetiletou Lindsay proslavil - dokonce ve dvojroli. "Byla úžasná. Brala mě, jako bych byla její vlastní," řekla v slzách Lindsay.
Natasha s D. Quaidem a malou Lindsay Lohan ve filmu Past na rodiče


Hereččina rodina požádala příznivce, aby místo zasílání květin raději darovali prostředky pro nadaci amfAR, která se zabývá bojem proti AIDS, a jíž Richardson dlouhá léta podporovala.

Richardson je dcerou Vanessy Redgrave a zesnulého režiséra Tonyho Richardsona. Za Neesona se provdala v roce 1994 poté, co si spolu zahráli ve filmu Nell (1994). V roce 1998 získala divadelní cenu Tony pro nejlepší muzikálovou herečku za roli v muzikálu Kabaret. K jejím nejúspěšnějším filmům patří například Past na rodiče (1998) či Příběh služebnice (1990).


Co o Natashe řekli slavní:

Demi Moore (46): „Modlím se za Natashu a její rodinu. Byla důkazem toho, jak krásný život může být, i jak rychle může skončit.“

Jane Fonda (71): „Byla tak nádherná a půvabná.“ Jane poznala Natashu ještě když byla malá holčička.

Ralph Fiennes (46): „Pro každého, kdo ji znal, je Natashina smrt devastující ztrátou. Byla unikátní.“

Sam Mendes (43): „Byla jediná svého druhu, velkolepá herečka. Je těžké uvěřit, že tato talentovaná, skvělá a úžasná žena je pryč.“ Sam produkoval broadwayskou show Cabaret, ve které Natasha hrála.

Více o tragické smrti populární herečky čtěte zde.