Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pracháč Okamura přiznal příjmy: Koupil luxusní byt i auto! Kolik vydělává?

Autor: simao - 
22. června 2013
16:04

Česko-japonský podnikatel Tomio Okamura se rozhodl zveřejnit své příjmy za letošní rok. Jako senátorovi mu to ostatně ukládá zákon. A tak vyšlo najevo, že si Okamura vydělal loni skoro 12 milionů. Má však našetřeno, a tak si mohl dopřát luxusní byt za 9,2 milionu, i nové auto za 4,2 milionu. Namísto toho, které loni v zimě "zbořil".

Je jako agent 007. V garáži má totiž Tomio Okamura zaparkovaný luxusní vůz Aston Martin, který jej vyšel nakonec na 4,2 milionu. Je to však už druhý kousek téhle značky. Ten předchozí loni v zimě "zrušil", když boural na dálnici.

Vedle toho má senátor se slavným agentem jejího veličenstva společné dále to, že ho také obklopují "Bondgirls". Tou poslední je mladičká přítelkyně Monika (20), se kterou se může zavřít třeba do luxusního bytu, který koupil v Praze-Libni. Nové hnízdečko lásky ho přišlo na 9,2 milionu, částečně ho financuje hypotékou.

Pro Okamuru však peníze nejsou problém. Jak uvádí v čestném prohlášení k příjmům za rok 2012, vydělal si loni podnikáním solidní sumu. "Z mého přiznání mimo jiné vyplývá, že jsem měl za rok 2012 příjem ze svého podnikání ve výši 11 752 313,75 Kč - částka vyplývá z mého osobního daňového přiznání Finančnímu úřadu. Ve svém celém dosavadním podnikání jsem neměl nikdy žádnou veřejnou zakázku," upozorňuje Okamura.

Když se do toho přidají i politické příjmy, je to slušný balík. Vlastně i bez toho... Slovem klasika, dámy a pánové, kdo z vás to má?

Okamura tak může spřádat i další smělé sny. Třeba ten, že si na Praze 6-Břevnově vystaví na pozemku za závratných 25 milionů svůj malý hrad, když mu cestu na Pražský hrad zahradily neúspěšné prezidentské volby, kdy se kvůli neplatným podpisům na petičních arších nedostal ani do 1. kola.

Uchytil se však nakonec alespoň v Senátu a spřádá plány na další útok - do volebního boje povede svůj nový politický subjekt Úsvit přímé demokracie.

moravacka ( 23. června 2013 08:10 )

A je to tady. Tomio uz je zase 'pretrasany' v tisku, ikdyz jenom 'blesk', ale i tak nahani znova strach svym hnutim. Popravde to neni zadne prekvapeni, dalo se to cekat. Tomio vydrzte, no a ty 'redaktore' se styd

itartas ( 22. června 2013 21:54 )

Bravo Tomio, přeji ti to!

miriam ( 22. června 2013 21:39 )

Soresi, průměrný plat je statistická veličina, nikoli reálný příjem prodavačky z Kauflandu... ano, někdo bere 13 tisíc a někdo třista - cifra "průměrný plat" neslouží k porovnávání, kdo se má líp a kdo komu má závidět, je to údaj pro stanovení dalších ekonomických veličin (a je chyba, že když už ho novináři zveřejňují, tak taky nevysvětlí, k čemu je ta cifra potřebná). Budeš se divit, ale když počítáš statistické průměry, MUSÍŠ sečíst platy popelářů, právníků i doktorů. Pokud budeš chtít vědět, proč bere doktor víc než popelář, určitě na to po chvíli přemýšlení přijdeš Jinak statistický průměr má asi takovouto vypovídací hodnotu: když já sním celé kuře a ty na mne budeš hladově koukat, oba jsme v průměru snědli půlku kuřete

doktorka6 ( 22. června 2013 21:20 )

Jo, něco na tom bude. Když on mluví tak, jako když si to trénuje před zrcadlem. Věřím že když mu dají otázku bez přípravy, tak se z toho po...lá. Ale hraje na národní struny, na to hodně vznětlivých lidí slyší....

proton ( 22. června 2013 20:46 )

už v 21 letech otevíral restouraci jako bílý kůň pro Mrázka, tady snad někdo věří, že ty jeho cestovak něco vydělává, je do další John, kterého zaměstnával Janoušek, torojský kůň kmotrů

Zobrazit celou diskusi