„Vůbec si to nepřipouštím, Dana je pořád s námi,“ řekla Blesku už při minulém výročí Heřmánková, jejíž manžel Karel Heřmánek (71) si se svou švagrovou Danou zahrál i v jednom z nejúspěšnějších německých filmů Herbstmilch, který v roce 1988 režíroval Joseph Vilsmaier (80).

Za toho se Dana Vávrová ve svých 19 letech provdala a s ním vychovávala v Mnichově tři dcery. „S Daninou rodinou jsme s Karlem pořád v kontaktu a trávíme společně i všechny Vánoce,“ dodává Heřmánková.

„Je to strašná škoda. Ta roztomilá a chytrá holčička byl vyslovený talent. Valentýnku zahrála tak snadno a lehce a tu píseň, jak uměla prodat,“ litoval před svou smrtí i Lubomír Lipský (†92), který ve snímku svého bratra a režiséra Oldřicha Lipského (†62) proslul jako prodavač Jouza. „Můj bratr věděl, koho si do filmu vybírá,“ dodal.

Vávrová byla velkou dětskou hvězdou. V seriálu Arabela si zahrála Karkulku, zaujala i ve snímku Jak se točí rozmarýny či seriálu My všichni školou povinní. Když u ní propukla rakovina, téměř nikdo o tom nevěděl. Bojovala s ní stranou zájmu veřejnosti. Rakovina děložního hrdla ale později metastazovala do jater a do plic. Zemřela na mnichovské klinice, když ji za ruku drželi její nejbližší - manžel a dcery Josefína (17) a Theresa (20). 

Fotogalerie
14 fotografií