Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Houbička na nádobí, jak ji neznáte: K čemu ji můžete využít doma i na cestách?

/
  • (iStock)
    1. června 2021 ● 06:00

    V každé domácnosti najdeme houbičku na nádobí. Přestože většinu práce s mytím už zastane myčka, stále se nám doma občas hodí. Věděli jste ale, že je to ve skutečnosti skvělá multifunkční věc, která zdaleka nemusí sloužit jen k mytí nádobí? Ukážeme vám skvělé triky.

    Houbičky na nádobí jsou skvělou praktickou věcí. Jsou ale bohužel také vhodným prostředím pro množení velkého množství bakterií. A tak bychom je měli pravidelně měnit aspoň dvakrát do měsíce. Vyplatí se tedy zakoupit větší balení po několika kusech. A ty, které zrovna nepoužijete na nádobí, můžete využít jinak. Jelikož jsou houbičky měkké, dobře sají tekutinu a jednoduše se stříhají, bylo by škoda toho nevyužít! Podívejte se na situace, kdy vám budou skvělým pomocníkem.

     

  • 1.

    Odstraňovač žmolků

     

    houbička na nádobí
    Autor: iStock

    Štvou vás na vašem oblíbeném kousku oblečení žmolky a nechcete se s ním kvůli tomu loučit? Pak si vezměte na pomoc právě houbičku na nádobí. Zkuste žmolkovitá místa párkrát přejet novou hrubou a suchou houbičkou. Žmolky se na hrubé ploše zachytí a svetr bude jako nový. Výhodou je, že neriskujete poškození svetru, jako když žmolky odstraňujete jednorázovou žiletkou nebo elektrickým strojkem. Když perete svetry, šály a mikiny, můžete houbičku vložit také přímo do pračky. Na houbičku se nachytají uvolněná vlákna a nebudete je muset sbírat z ostatního oblečení.

     

  • 2.

    Samozavlažování květin

    houbička na nádobí
    Autor: iStock

    Pokud potřebujete, aby vám vydržely kytky déle zalité, třeba v době dovolené, ale bojíte se, abyste je přílišným přelitím nezahubili, existuje řešení. Dáte-li houbičku na dno květináče, vydrží vám květiny déle zalité. A zároveň můžete do květináče nalít více vody. Houbička ji totiž vtáhne do sebe a květina si později vytáhne jen tolik vody, kolik potřebuje.

  • 3.

    Šikovný odlakovač

    Domácí odlakovač
    Autor: onegoodthingbyjillee.com

    Máte ráda „houbičkový odlakovač“, který lak z nehtů odstraní velmi dobře do posledního detailu? Má několik výhod. Pokud odstraňujeme lak jen z jednoho nehtu, ostatní zůstanou netknuté. Odlakovač s houbičkou vám také ušetří spotřebované množství odlakovače i tamponků k tomu používaných. A můžete si ho navíc velmi jednoduše vyrobit doma. S pomocí houbičky na nádobí a malé uzavíratelné skleničky. Stačí houbičku rozstřihnout na dva proužky, stočit je co nejtěsněji do šneka, vložit do dózy a nalít tam váš oblíbený odlakovač. Houbička se v dóze roztáhne a pak už stačí doprostřed vnořit prst a párkrát nádobkou pootočit.

  • 4.

    Chladicí sáčky

    Mražené houbičky
    Autor: mykitchenescapades.com

    Chystáte se na cestu a potřebujete mít potraviny v chladu, jenže jste zapomněli chladicí tašku i chladicí destičky? Určitě neutrácejte za nové. Situaci můžete totiž snadno a levně vyřešit. Stačí vzít nové čisté houbičky, navlhčit je, vložit do uzavíratelného sáčku a dát do mrazáku. Druhý den je přibalíte například k boxu se svačinou nebo tam, kde je chlazení potřeba.

  • 5.

    Pomocník při úklidu

     

    houbička na nádobí
    Autor: iStock

    Potřebujete umýt hůře dostupná místa třeba na policích? Vyrobte si šikovného pomocníka. Vezměte si k ruce kuchyňské kleště a houbičku na nádobí, do které pomocí nože uděláte díru. Do té pak zasunete konec kleští. Pak už jen stačí houbičku namočit a můžete se dát do uklízení. Díky delší rukojeti tak dosáhnete i do vzdálenějších míst, která byla doposud zanedbaná. Pokud dáte houbičku i na druhou stranu kleští, vznikne vám oboustranná úklidová pomůcka. Tu oceníte třeba při mytí skleněných polic nebo i žaluzií.

  • 6.

    Chránič povrchů

     

    houbička na nádobí
    Autor: iStock

    Bojíte se, že si nábytkem poškrábete podlahu, a nemáte při ruce ochranná kolečka z plsti? Vyrobte si ochranu z houbičky. Přilepte kousek vteřinovým lepidlem na nohy od nábytku a budete mít po starostech. Stejně tak můžete podlepit třeba i vázu, která by mohla poškrábat váš skleněný stůl.

  • 7.

    Bezpečná hračka

    houbička na nádobí
    Autor: iStock

    Máte doma malé děti a hledáte pro ně originální a bezpečnou zábavu? Není potřeba utrácet za drahé hračky. Občas si dobře vystačíte s věcmi, které máte doma. Jedny z nich jsou právě mycí houbičky. Čím více barevné, tím lépe. Jen je naporcujete nožem či nůžkami na různé tvary a máte na světě zajímavou stavebnici. Děti se při stavění zabaví a budou rozvíjet fantazii, a to bez obav, že se jakkoli zraní.

     

Přidat názor
Počet komentářů: 3

pfafgesi: Přejít na SpFling.com - skvělé seznamka pro dospělé s inteligentní vyhledávací systém najít sex partnera!

(07. 07. 2019 00:44)

vemenozmojistary: 👍👍👍😂­😂😂😂😂😂😂­😂😂😂😂😂😂­😂😂😂😂😂

(06. 07. 2019 21:07)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy