Rituály na čarodějnice:

Dvojplamen lásky - přivolejte si toho pravého.
Fazole pro štěstí - splňte si své přání.
Čarodějný kotlík - po čem toužíte?
Strom lásky - pro pozitivní energii.
Očistný rituál - zbavte se všeho zlého.

Příroda se vzbudí, stromy se ozdobí květy, shodíme kabáty, okna se otevřou… a přichází jedno z nejbujnějších období roku. Pro pohany dříve i dnes je Beltine nebo chcete-li filipojakubská noc jedním z nejvýznamnějších (a nejzábavnějších) svátků. Za starých dobrých časů se o Beltine žehnalo polím opravdu inspirativním způsobem, milující se dvojice praktikující „zelené manželství“ jim předávaly svou plodnost, dnes jsme přece jen změkčilejší a k sexu v brázdě se v začínajícím jaru odhodlá jen málo dvojic.

Pokud chcete oslavit filipojakubskou noc stylově a magicky, pusťte se do toho. Magie přicházejícího jara je očistná a pozitivní. Vyzkoušejte tyto rituály.

Video: 3 rituály od Helen Stanku na lásku a splnění přání

První rituál se jmenuje dvojplamen lásky a je určený na přivolání toho pravého. Budete potřebovat dvě svíčky, kdy jedna představuje vás a druhá váš ideální protějšek. Další dva rituály jsou na splnění přání. Na provedení kouzla fazole pro štěstí si připravte květináč, hlínu, kříšťál nebo růženín a fazole. Nebo zkuste rituál čarodějný kotlík, na který využijete vykuřovací tyčinku a kotlík.

Jak při těchto třech rituálech postupovat, se dozvíte ve videu:

Video
Video se připravuje ...
Rituály na Čarodějnice s Helen Stanku • Videoredakce ženských titulů

Rituál Strom lásky

Najděte vhodný stromek (např. břízku nebo vrbu). Nastřihejte si dlouhé fábory, případně stuhy a připravte si fixy.

Svěřte tomuto stromku něco pěkného. Na fáborky napište jakékoliv heslo nebo přání něčeho pozitivního a zavěste je na stromek. Pokračujte s dalšími fábory, až získáte bohatě ověšený stromek nabitý pozitivní energií.

Tuto aktivitu můžete vyzkoušet se skupinou přátel, rodinou apod.  Je vhodná pro naladění se, uvědomění si dobrých věcí v životě, projevení vděčnosti apod.

Očistný rituál

Beltinový oheň je očistný, využijte jeho moci ke svému prospěchu. 

1. Zvolte vlastnost či bolest, které se chcete zbavit.

2. Z klubka vlny odpovídající barvy (nejlépe takové, která koresponduje s vaší negací) vytvořte  jednoduchou panenku. Postup: Namotejte nit (nejlépe vlnu) na kus kartonu, poté ji z kartonu stáhněte. Na jednom konci namotané nitě zavažte, čímž vznikne hlava. Stejným způsobem pak můžete vytvořit ruce (oddělíte si část nití), trup, případně nohy. Dolní konec namotaných nití rozstřihněte nůžkami.

3. Hotovou panenku si pak přivaže k sobě tak, že si zavážete provázek nebo stuhu kolem pasu a ze zbytku vytvoříte jakousi pupeční šňůru – na její konec přivažte panenku.

4. Představte si, že vás to, čeho se chcete zbavit, opouští, že odtéká po provázku pryč a vsakuje se do panenky. Když budete mít pocit, že jste negaci odplavili, panenku odstřihněte, pak kolem ní omotejte větvičky šalvěje a vhoďte do ohně. Svoji negaci tak nejen odvedete pryč, ale ještě ji očistíte pomocí ohně.

5. Během rituálu sledujte své pocity. Chcete se vůbec své negace či špatné vlastnosti zbavit, nebo ji v podstatě hýčkáte. A je to, čeho se zbavujete, opravu špatné?

NÁŠ TIP: Jaké dny jsou ještě vhodné pro čarování? Zjistíte to z této infografiky: