Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Jaký strom určuje vaši povahu? Prozradí vám to moudrost keltských druidů

/
  • (shutterstock.com)
    29. července 2015 ● 06:00

    Keltové byli odjakživa velmi úzce spjati s přírodou a ke stromům chovali přímo posvátnou úctu. Stromy byly pro Kelty pramenem síly a moudrosti. Na rozdíl od klasické astrologie měli ovšem Keltové hned dvacet jedna stromových znamení. Najděte si podle data narození to své a zjistěte, co o vás prozradí moudrost starověkých keltských druidů.

  • 1.

    Topol (1.11. – 10.11., 1.2. – 10.2., 1.5. – 10.5. a 5.8. – 14.8.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Lidé narození pod listy Topolu jsou velmi bystří, učenliví a chápaví. Jsou spravedliví, za každou cenu rovní a intrikami z celého svého srdce pohrdají. Tito lidé mají cit pro krásu a jsou poměrně kreativní. Na uměleckou dráhu se ale většinou nedávají, protože mnohem víc tíhnou k pragmatičtějším povoláním.

     

    Ve vztahu k ostatním lidem jsou přátelští a bezproblémoví. V kolektivu jsou velmi oblíbení a netrpí přehnaným sebevědomím. Na druhou stranu ale nejsou schopni přiznat, že nemají pravdu, a udělají všechno pro to, aby neztratili tvář, takže jsou schopni se často bít i za věci, o kterých dobře vědí, že jsou předem prohrané. Co kdyby náhodou?

    2240674:gallery:true:true

  • 2.

    Kaštan (11.11. – 20.11. a 11.5. – 20.5.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Lidé Kaštanu jsou věčnými a nenapravitelnými bojovníky s větrnými mlýny. Mají silně zakořeněný smysl pro spravedlnost a jsou schopni za věci úporně a nekompromisně bojovat. Tím spíš, pokud se jedná o vysoké ideály či morální hodnoty. Na druhou stranu ale v žádném případě nejsou impulzivní či snadno ovlivnitelní. Mají velmi přesné racionální uvažování a každý jejich krok je velmi dobře promyšlený.

     

    Chvíli jim trvá, než se opravdu zamilují, a to poslední, co byste od nich mohli čekat, jsou chvilková pobláznění nebo velká romantická gesta. Nemají ve zvyku vystavovat emoce na odiv a "miluji tě" od nich uslyšíte velmi zřídka. Dostatečným projevem jejich nehynoucí lásky je pro ně fakt, že se k vám každý den vrací. Naučte se s tím žít. Těžko byste totiž našli věrnějšího partnera, než je právě ten ve znamení Kaštanu.

  • 3.

    Jasan (21.11. – 30.11. a 21.5. – 30.5.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Ctižádostiví, talentovaní a schopní – takoví jsou lidé ve znamení Jasanu. Stanovené cíle dokážou plnit nejen svou pílí, ale především díky svým perfektním organizačním schopnostem a předvídavosti. Mají přirozenou inteligenci, "selský rozum" a jsou velmi učenliví a zvídaví.

     

    Ve vztahu k ostatním lidem jsou ochranářští, vstřícní a ochotní. Stále si ale drží odstup a své niterné pocity odhalí opravdu jen těm nejbližším. V lásce nejsou nijak bouřlivě vášniví ani nebývají těmi nejlepšími milenci, které budete mít šanci za život potkat. To však vyvažují svou spolehlivostí, věrností a ochotou naslouchat a dělat kompromisy. Pokud hledáte život jako na horské dráze, není Jasan tím pravým pro vás. Toužíte-li ale po klidném a pevném manželství, právě jste našli ideálního adepta.

  • 4.

    Habr (1.12. – 10.12. a 31.5. – 10.6.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Lidé ve znamení Habru jsou velmi umělecky založení. Mají cit pro krásu a umění a často je jim vlastní také výtvarné nebo umělecké nadání. Necítí se příliš dobře v realitě každodenního života a neumějí řešit praktické otázky. Skutečnost je pro ně totiž až příliš přízemní, takže často a rádi utíkají do svého světa fantazie. Smiřte se s tím, že jim pravděpodobně nikdy nedokážete opravdu porozumět.

     

    V lásce vždy dokážou poznat něco neobvyklého. Jsou velmi potěšení náklonností opačného pohlaví a rádi a dobře flirtují. Jejich špatnými vlastnostmi jsou ovšem závist a žárlivost, takže zatímco oni flirtovat mohou, vy si to nesmíte dovolit. Soupeří-li v lásce se sokem, udělají všechno pro to, aby ho doslova zničili. Nejde jim pak už ani o lásku samotnou, ale spíš o to, aby zkrátka vyhráli. V manželství jsou ovšem věrní a tento svazek na celý život je pro ně bez nadsázky posvátný.

  • 5.

    Osika (11.12. – 20.12. a 11.6. – 20.6.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Chcete pestrý život plný vzrušení a nikdy nekončících překvapení? Najděte si partnera ve znamení Osiky! Tito lidé mají velmi dobrodružnou povahu a spoustu talentů a zálib, nad kterými budete jen nevěřícně kroutit hlavou. Do všeho se vrhají po hlavě, s nadšením a energií, která nezná hranic. Na druhou stranu jsou ale poněkud povrchní, a tak stejně rychle, jako se nadchnou, také ztrácejí zájem.

     

    V lásce se chovají prakticky stejně jako v životě. Jsou nestálí v lásce i v manželství a mají silné sklony k nevěře. Když je ale donutíte založit rodinu, můžete si být jistí, že vás a vaše děti nikdy neopustí. I když to může znamenat, že se budete muset co chvíli vyrovnávat s jejich milostnými aférkami.

  • 6.

    Buk (21.12. - zimní slunovrat)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Druhé jméno jedinců narozených pod nadvládou Buku by klidně mohlo být "pracovitost". Tito lidé jsou nenapravitelnými workoholiky a jejich houževnatost je pověstná. Stejně jako jejich tvrdohlavost. Buk vám neustoupí ani o píď, a je-li přesvědčen o své pravdě, bude schopen se s vámi do krve pohádat (a nikdy s vámi studem nepromluvit, pokud zjistí, že tentokrát náhodou pravdu neměl).

     

    Jsou velmi přátelští a mají silné ochranitelské sklony. Přesto život s nimi není vůbec jednoduchý. Potřebujete spoustu tolerance a trpělivosti, abyste byli schopni krotit jejich despotické sklony a vysoké nároky. Pokud to ale ustojíte, získáte věrného partnera, se kterým se nikdy nebudete nudit.

  • 7.

    Bříza (21.6. - letní slunovrat)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Břízy jsou doslova kouzelné bytosti. Lidé v tomto znamení jsou velmi emočně a duchovně založení a hmotné statky je nechávají zcela chladnými. Jsou ztělesněním skromnosti, tolerance a nadhledu a nikdy se od nich nedočkáte ničeho zlého. Tito lidé si plně zaslouží vaši důvěru i pozornost.

     

    Břízy zbožňují klid a teplo domova a udělají vše pro to, aby žily harmonický život a aby jejich nejbližší byli za každých okolností šťastní. Jsou bez výjimky věrní, loajální a nikdy si na nic nestěžují. K vašim chybám jsou velkoryse tolerantní a milují hluboce a opravdově. Mají-li Břízy vůbec nějaké špatné vlastnosti, stačí jemný náznak a udělají všechno pro to, aby se jich zbavily.

    2240674:gallery:true:true

  • 8.

    Jabloň (22.12. – 1.1. a 22.6. – 2.7.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Jabloně poznáte snadno – jsou to sympatičtí lidé s nenapodobitelným kouzlem osobnosti, kterému podlehnete už při prvním podání ruky. Jsou přátelští, obětaví, nezištní a ochotní se rozdělit naprosto o cokoliv. Také milují odhalování záhad, řešení zdánlivě neřešitelných problémů a jsou vlastně celoživotními studenty.

     

    Jejich mimořádně hravá a milá povaha má však i své stinné stránky. Neustálá touha po nových zážitcích z nich nedělá příliš věrné partnery a nemají chuť nechat se svázat. Pokud to ale nějakým zázrakem dokážete, obvykle se v manželství usadí a uklidní. Jste-li dostatečně vnímaví k jejich potřebám, dokážete je dostat tam, kde je chcete mít – před oltář.

  • 9.

    Jedle (2.1. - 11.1. a 3.7. - 13.7.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Těžko byste hledali zodpovědnější a pracovitější jedince, než jsou ti narození ve znamení Jedle. Jsou perfekcionisté a velmi rychle se učí, takže si ví rady s každým problémem či komplikací, které se jim postaví do cesty. Díky svým vysokým ambicím a silné vůli jsou v životě často velmi úspěšní.

     

    Ve vztahu k ostatním lidem jsou poměrně nedůvěřiví. Také proto si své problémy řeší sami – neradi riskují selhání někoho jiného. Na druhou stranu jsou ale velmi ochotní pomoci vám, když to potřebujete. V lásce jsou věrní a neradi mění partnery. Jsou ale poměrně náladoví a nikdy nemají daleko k hádkám.

  • 10.

    Jilm (12.1. - 22.1. a 14.7 - 24.7.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Nadpozemský klid, vyrovnanost a pohoda – to jsou pocity, které budete mít ze setkání se zrozencem Jilmu. Jejich nejsilnější vlastností je naprostá organizovanost. Také to jsou rozvaha a schopnost systematického plánování. Jen velmi zřídka tyto lidi něco překvapí, a zatímco ostatní stále jen v šoku zírají, Jilm už je v polovině řešení situace.

     

    Ve vztahu k ostatním lidem jsou velmi milí a přátelští. Mají skvělý smysl pro humor, a proto jsou vítanými společníky všech kolektivů. Mají hluboko vrytá morální i společenská pravidla a jsou velmi tolerantní. Navíc jsou velmi kreativní. Velká zamilovaná gesta od nich ale nečekejte, tito lidé budou spíš nejlepším kamarádem s hromadou vtipů a akcí než zamilovaným králíčkem na mazlení v peřinách.

  • 11.

    Cypřiš (23.1. - 31.1. a 25.7. - 4.8.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Nesnažte se k sobě Cypřiš připoutat, nebo tvrdě narazíte. Naopak od těchto jedinců očekávejte, že ačkoliv za každou cenu vyžadují svobodu a osobní prostor, vás nebudou mít problém poněkud sobecky utlačovat. Lidé v tomto znamení jsou velmi okouzlující a z ničeho se nehroutí. Každá špatná zkušenost je vlastně posouvá dopředu. Mají velmi silnou osobnost a nebojí se ji použít, když jim o něco opravdu jde.

     

    Ve vztahu k ostatním lidem jsou poněkud panovační, avšak nedělají to schválně nebo za účelem ublížit. Ve skutečnosti nenávidí samotu a úzkostlivě se jí vyhýbají. Být jejich partnerem ale není snadné a Cypřiš jich často musí vystřídat několik, než najde toho pravého. Jakmile se naučíte podřídit se mu a dáte mu jeho pravidelnou dávku obdivu, bude vás milovat nezkrotně a nekonečně.

  • 12.

    Modřín (11.2. – 20.2. a 15.8. – 24.8.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Okouzlující osobnosti narozené ve znamení Modřínu jsou sebejisté, rozhodné a mají charizma, které září na všechny strany. Poznáte je spolehlivě – jsou to ti lidé, kolem kterých se na večírku pohybuje největší množství lidí. Mají vytříbený smysl pro humor, tvůrčího ducha a bezbřehou fantazii. Jen těžko je můžete nemilovat.

     

    V lásce je Modřín až neuvěřitelně vybíravý. Tím hlavním důvodem je to, že prostě čeká na toho pravého – tedy na partnera, se kterým se otevřou nebesa a pohne zem. Pokud se skutečně zamiluje, bývá poměrně nesmělý, romantický a citlivý. Svou rodinu s láskou opečovává a je jí opravdovou oporou.

  • 13.

    Borovice (21.2. – 2.3. a 25.8. – 3.9.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Odvážní, optimističtí a zatvrzelí, takoví jsou zrozenci Borovice. Mají jasně vytyčený cíl, za kterým si jdou tvrdě a velmi cílevědomě. Mají zdravou míru drzosti, a pokud jsou o něčem opravdu přesvědčeni, neuhnou ani o píď. Uznávají jen přirozené autority, někdo, kdo prosazuje svou moc silou, si zaslouží jen jejich pohrdání. Celkově tito lidé působí velmi vyrovnaně a stabilně.

     

    V lásce se chovají jako v životě. Jsou impulzivní a dokážou improvizovat, takže vás naprosto okouzlí tím, jak flirtují. Povahou jsou ale spíš introverti, takže jejich sebevědomé vystupování je spíš jakousi obrannou maskou. Pokud je zklamete, velmi je raníte a jejich láska rychle ochladne. Když už vám Borovice vloží do rukou své srdce a s ním i důvěru, nepokažte to. Následky by totiž mohly být fatální.

    2240674:gallery:true:true

  • 14.

    Vrba (3.3. – 12.3. a 4.9. – 13.9.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Vrby jsou skutečnými požitkáři ve všech směrech jejich života. Vědí naprosto přesně to, co potřebují nebo chtějí, a také to, jak toho dosáhnout. Svých cílů však nedosahují ani tak tvrdou pílí jako spíš schopností přesvědčit a zmanipulovat kohokoli v jejich okolí. Na druhou stranu ale čas od času podléhají pocitu nepochopení a nenaplněnosti, který je nutí udělat v životě pár radikálních změn – změnit zaměstnání, bydlení a klidně i partnera.

     

    Ve vztahu k ostatním lidem jsou Vrby velmi rozmarné a na své okolí (i na sebe) mají přehnaně vysoké nároky. Prakticky nikdy nebudou opravdu spokojené s ničím, co uděláte. Není to proto, že by vás nemilovaly, ale proto, že vás chtějí motivovat k ještě lepším výsledkům. Neuvědomují si ovšem, jak moc to může být otravné. Pokud skutečně milují, jsou tito lidé velmi poctiví, charakterní a přizpůsobiví. Pokud dokážete tolerovat jejich přechytralost, jsou bezmála dokonalými partnery.

  • 15.

    Lípa (13.3. – 20.3. a 14.9. – 22.9.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Lidé ve znamení Lípy se narodili na šťastné planetě. Všechno jim jde, nikdy nepocítí opravdovou krizi a mají spoustu přátel. Přitom se často zdá, že si takové štěstí ani nezaslouží – jsou poměrně pohodlní, za všech okolností se vyhýbají konfliktním situacím a nikdy se nezačnou hádat. Raději udělají stovku kompromisů, než by museli jednou řešit nějaký problém, a to i když jsou v právu.

     

    V lásce jsou nenapravitelnými romantiky a jejich vize vztahu se často nepotkává s realitou. Touží po takové lásce, jakou znají z milostných románů a romantických filmů. Nechtějí sbírat špinavé ponožky a vědět, že chodíte na velkou. Přineste jim každou neděli vlastnoručně připravenou snídani do postele a ob den zapalte u večeře svíčky – a jejich srdce pro vás nikdy nepřestane hořet.

  • 16.

    Olše (23.9. - podzimní rovnodennost)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Skromnost, velkorysost a tolerance – to jsou vlastnosti, které by Olše mohly rozdávat. Tito lidé jsou mimořádně laskaví, diskrétní a mohou se chlubit svým ohromným nadhledem. Máte-li ve svém okolí Olši, pořádně si ji hýčkejte. Mnoho lidí s jejich povahou totiž na světě nenajdete.

     

    V lásce bývají neustále pozitivně naladění a milují velmi vroucně a nesobecky. Dají vám tolik volnosti, kolik jen potřebujete, a neopustí vás ani tehdy, když jim budete nevěrní. Neznamená to ovšem, že jim to nezanechá hluboké šrámy na duši. Tito lidé neznají vztek ani agresi, nejsou majetničtí a nikdy se s vámi nepohádají. Jsou pravděpodobně těmi nejlepšími životními partnery, které byste si mohli přát.

  • 17.

    Dub (21.3. - jarní rovnodennost)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Lidé Dubu jsou přímí, čestní a energičtí a ke svému cíli jdou vždy tou nejkratší a nejčestnější cestou. Intrik, lží a podvodů se od nich nedočkáte a ani se neopovažujte na ně nějaké nepravosti zkoušet. Prohlédnou vás a velmi výrazně vám dají najevo své opovržení. Jejich zásadovost se ale často dokáže proměnit v tvrdohlavost.

     

    Ve vztahu k ostatním lidem jsou velmi ambivalentní. Na jedné straně stojí jejich nesmiřitelnost a tvrdá neústupnost, která je připravuje o spoustu přátel. Pokud je ale poznáte blíž, zjistíte, že tito lidé si vaši důvěru rozhodně zaslouží. Na druhou stranu jsou neskutečně věrní, loajální a láskyplní. Dokážou se s vámi rozdělit o cokoliv, co mají, a nikdy vám neodmítnou podat pomocnou ruku. Zvolíte-li si Dub za svého životního partnera, můžete si být jistí, že se o něj budete moci kdykoliv plně opřít a on se nikdy nezlomí.

  • 18.

    Líska (22.3. - 31.3. a 24.9. - 2.10.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Lidé Lísky jsou si dobře vědomi svých předností a dokážou je použít k dosažení svých cílů. Proto bývají často úspěšní, protože se dokážou snadno rozhodnout, kterým činnostem budou věnovat energii a na které zkrátka nemají.

     

    Ve vztahu k ostatním lidem jsou velmi přívětiví, vstřícní a nekonfliktní. Jejich nejlepšími vlastnostmi jsou až bezbřehá trpělivost a tolerance, které jsou ostatním ochotni projevovat. Jsou chápaví, věrní, nesobečtí a štědří, ovšem jen do okamžiku, kdy je opravdu silně zklamete či podvedete. Pak se zatvrdí a zřejmě vám už nikdy nebudou opravdu důvěřovat.

  • 19.

    Jeřáb (1.4. - 10.4. a 3.10. - 11.10.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Lidé narození pod ochrannými větvemi Jeřábu mají silně vyvinutý smysl pro zodpovědnost, samostatnost a píli. Kromě toho oplývají bohatou fantazií a kreativitou a jsou velmi samostatní. Lidé Jeřáby jsou tak splněným snem každého zaměstnavatele.

     

    Zrozenci Jeřábu vás nikdy nezradí, neodmítnou vaši prosbu o pomoc a ochotně vás přiběhnou podržet, když se budete hroutit. Jako milenci jsou velmi vášniví a rádi projevují své city. Když milují, milují celým srdcem, duší i tělem a bez lásky si nedovedou svůj život představit. Bohužel láska a vášeň pro ně nemusí znamenat totéž a s věrností si příliš hlavu nelámou. Pokud jste s nimi založili rodinu, nepátrejte. I když se může stát, že se občas někde "zapomenou", vždy se vrátí k vám. Vás totiž opravdu a vroucně milují.

    2240674:gallery:true:true

  • 20.

    Javor (11.4. - 20.4. a 12.10. - 21.10.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Javory jsou ozdobou každé společnosti. Tito lidé jsou přátelští, sdílní, okouzlující, je jich všude plno a ke všemu mají co říci. Společnost ostatních je vláhou jejich života a bez ní doslova chřadnou. Tyto lidi neuvidíte samotné – a pokud ano, můžete si být jistí, že se právě chystají někomu zatelefonovat nebo zrovna vesele diskutují na chatu. Jsou otevření, přímočaří a štědří a pro své blízké by se vydali klidně i do pekla.

     

    I přes jejich milou a otevřenou povahu se ale nenechte mýlit, Javor s vámi dokáže poměrně snadno manipulovat, pokud mu to dovolíte. Ne že by s vámi zamýšlel něco nekalého, je ale natolik přesvědčen o své dokonalosti, že se vás bude snažit jemně přetvořit k obrazu svému. Pokud máte potřebu být dominantní, raději si hledejte partnera v jiném znamení, jinak vás čeká celoživotní a vyčerpávající boj o moc, který Javor nikdy nevzdá, i kdyby ho to mělo zabít.

  • 21.

    Ořešák (21.4. - 30.4. a 22.10. - 31.10.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Věř jen sobě a spoléhej jen na sebe. Takové je celoživotní motto jedinců narozených ve znamení Ořešáku. Dokážou se chovat velmi přívětivě a zdvořile, ale jen do okamžiku, než jim někdo překazí jejich pečlivě připravené plány. Pak jejich chování rapidně ochladne a můžete čekat, že budou velmi bezohlední.

     

    Povaha Ořešáků je velmi rozporuplná a ambivalentní. Navenek se sice dokážou projevovat jako autoritativní a tvrdí lidé, pod touto maskou se ale ukrývá zranitelné a nejisté dítě. Dají-li vám možnost nahlédnout do jejich nitra, nikdy je neopouštějte. Zlomilo by jim to srdce. I když jsou tito jedinci občas náladoví a život s nimi není jednoduchý, budou vás milovat celým svým srdcem a dají vám to patřičně najevo.

Autor: red

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz